Haberler

Çin, Kadın Futboluna İlişkin Reform ve Kalkınma Planını Açıkladı

Güncelleme:

BEİJİNG, 25 Ekim (Xinhua) -- Çin, kadın futbolunu yeniden canlandırmak için kapsamlı bir reform ve kalkınma planı açıkladı ve projenin 2035 yılına kadar olan takvimini belirledi.

BEİJİNG, 25 Ekim (Xinhua) -- Çin, kadın futbolunu yeniden canlandırmak için kapsamlı bir reform ve kalkınma planı açıkladı ve projenin 2035 yılına kadar olan takvimini belirledi.

2022'den 2035'e kadar olan dönemi kapsayan planda, sırasıyla 2025, 2030 ve 2035'e kadar ulaşılması gereken üç aşamalı hedefler belirlendi. 2031 Kadınlar Dünya Kupası'na ev sahipliği yapma teklifi ise son aşama için belirlenen hedeflerden biri.

Plan, Çin Devlet Spor İdaresi, Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Çin Futbol Federasyonu (CFA) tarafından Pazartesi günü ortaklaşa açıklandı.

Plan ile nitelikli bir yönetim sistemi, büyük ölçüde yetişmiş bir milli takım, gençler için eğitim ve rekabet sistemi, kampüslerde sporun daha da geliştirilmesi, bir grup deneyimli teknik direktör ve ülkede kadın futbolunun popüler olmasını sağlamak da dahil olmak üzere yedi alan hedefleniyor.

Plana göre, Çin 2025 yılına kadar ilk üç ligde mücadele eden 50 takımla kadın futbol ligi sistemini sürekli olarak iyileştirecek ve CFA ile yerel yönetimler tarafından ortaklaşa 30 gençlik eğitim merkezi kurulacak. Milli takımının 2023 Dünya Kupası ve 2024 Olimpiyat Oyunları'nda ilk sekize girmesi bekleniyor.

Takımın 2030'a kadar, Asya'da birinci sınıf kadro ve dünyanın bir numaralı dinamosu olarak sahip olduğu başarıyı sürdürmesi ve 2027 Dünya Kupası ve 2028 Olimpiyat Oyunları'nda son dörde kadar yükselmesi hedefleniyor.

Çin 2035'e kadar, kadın futbolcu nüfusunu büyük ölçüde artırarak, lig karşılaşmalarının dünya standartlarında yönetimiyle bu sporu kadınlar için popüler hale getirecek. Milli takımın hem 2031 Dünya Kupası'nda hem de 2032 Olimpiyat Oyunları'nda ilk üçe girmesi bekleniyor.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title