Haberler

Çin'in 2022 Gişe Hasılatı Yerli Filmlerdeki İlerlemeyi Yansıttı

Güncelleme:

BEİJİNG, 30 Aralık (Xinhua) -- Çin'de gişe hasılatı, Kovid-19 pandeminin başlamasının bu yana üçüncü yıl olan 2022'de, ara sıra görülen salgınların etkileriyle başa çıkmaya çabaladı ve yıl içinde yaklaşık 30 milyar yuan (yaklaşık 4,31 milyar ABD doları) toplam gelir elde etmeyi başardı.

Çin'in 2022 Gişe Hasılatı Yerli Filmlerdeki İlerlemeyi YansıttıÇin'in güneydoğusundaki Fujian eyaletine bağlı Xiamen'de düzenlenen 2022 Çin Altın Horoz ve Yüz Çiçek Film Festivali'nin kırmızı halı töreninde poz veren "The Battle at Lake Changjin" (Changjin Gölü'ndeki Savaş) filminin kadrosu, 12 Kasım 2022. (Fotoğraf: Zeng Demeng/Xinhua)

BEİJİNG, 30 Aralık (Xinhua) -- Çin'de gişe hasılatı, Kovid-19 pandeminin başlamasının bu yana üçüncü yıl olan 2022'de, ara sıra görülen salgınların etkileriyle başa çıkmaya çabaladı ve yıl içinde yaklaşık 30 milyar yuan (yaklaşık 4,31 milyar ABD doları) toplam gelir elde etmeyi başardı.

Sektördeki gözlemciler, bir önceki yılki 47 milyar yuandan çok daha az olsa da, bu hasılatın pandeminin etkisine rağmen, yerli filmlerin 2022'de iyileştirilmiş kalite ve tür çeşitliliğinde kaydettiği ilerlemeyi gösterdiğini söyledi.

Gişe gelirlerini takip eden kuruluş Maoyan ve diğer platformlara göre, yerli filmler yıllık gişe tablosunda başı çekti.

Önceki iki yılda olduğu gibi 2022'de de Çin'de en çok hasılat yapan üç film de yerli filmlerin arasından çıktı. Dahası, Çin filmleri, Çin'in 2022 gişesinde en çok kazanan 10 filmden sekizini oluşturdu.

Çok sevilen yerli vatanseverlik filmi "The Battle at Lake Changjin II" (Changjin Gölü'ndeki Savaş II), 4,07 milyar yuan ile yılın en çok kazananı oldu.

2021'de gişe rekorları kırarak 5,77 milyar yuan gibi muazzam gelir getiren serinin ilk filmine ek olarak gelen bu başarı ile, "Changjin" filmleri, "Detective Chinatown" (Dedektif Çin Mahallesi) komedi filmi serisinin yerini alarak Çin'in şimdiye kadarki en çok hasılat yapan film serisi haline geldi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Aralık Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title