Haberler

Çin Büyükelçisi, ABD'yi Çin ile İş ve Ticaret İlişkilerini Siyasileştirmemeye Çağırdı

Güncelleme:

WASHINGTON, 5 Mayıs (Xinhua) -- Çin'in ABD Büyükelçisi Qin Gang, ABD'yi Çin-ABD iş ve ticaret ilişkilerini siyasileştirmeyi bırakmaya ve Washington'ın Çin mallarına yönelik devam eden ek vergilerini iptal etmeye çağırdı.

WASHINGTON, 5 Mayıs (Xinhua) -- Çin'in ABD Büyükelçisi Qin Gang, ABD'yi Çin-ABD iş ve ticaret ilişkilerini siyasileştirmeyi bırakmaya ve Washington'ın Çin mallarına yönelik devam eden ek vergilerini iptal etmeye çağırdı. Qin, açıklamasını 29 Nisan'da Çin'in Washington'daki büyükelçiliğinde gerçekleştirilen ve Perşembe günü yayımlanan Forbes dergisi ile gerçekleştirdiği röportajında yaptı. Derginin Shanghai büro şefi Russell Flannery'ye konuşan Qin, "İş ve ticari ilişkilerimiz iki ülkeye ve dünyaya fayda sağlayarak kayda değer başarılar sağladı. Biz doğal olarak ortağız çünkü ekonomilerimiz son derece birbirini tamamlıyor" dedi.

Bu dönemde Çin-ABD'nin iş ve ticaret ilişkilerindeki pek çok "belirsizlik ve istikrarsızlık" nedeninin ABD kaynaklı olduğunu söyleyen Qin, "Trump yönetimi tarafından uygulamaya konulan 301. madde çerçevesindeki vergiler hala yürürlükte bulunuyor. ABD şimdi de Çin-ABD ilişkilerini yoğun bir rekabet olarak tanımlıyor. Bu şartlarda iş ve ticaret siyasi hale getiriliyor" ifadelerini kullandı.

Çin'in ABD Büyükelçisi, "Bu sebeple umudumuz, ABD'nin ticari işbirliğimizi siyasallaştırmayı durdurması ve ticareti bir araç olarak kullanmayı bırakmasıdır. Böylece yatırımcılara daha fazla istikrar ve öngörülebilirlik sağlayabiliriz" diye konuştu. Trump yönetiminde Çin ithalatına uygulanan ek vergileri hatırlatan Qin, "Bu ABD'nin ticaret açığını azaltmadı. Tam tersine, Amerikan şirketlerine ve Amerikalı tüketicilere daha fazla maliyet getiriyor" dedi. "ABD yönetiminin yeniden gözden geçirmesinin ve mümkün olan en kısa sürede bu durumu ortadan kaldırmasının zamanının geldiğini düşünüyorum" ifadelerini kullanan Çin büyükelçisi, "ABD tarafı hala sürdürmek istiyorsa, daha fazla kayıp yaşamaya hazırlar mı bilmiyorum. Devam edeceklerse buna göre yaşamak zorundayız" dedi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Washington Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title