Haberler

    CHP'de Yeni Myk

    Kemal Kılıçdaroğlu en yakın çalışacağı isimleri belirledi.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini belirledi. Genel Sekreter Gürsel Tekin oldu. Genel başkan yardımcıları ve sorumlu oldukları alanlar şöyle:

    Tekin Bingöl: Parti örgütü, örgüt yönetimleri ve yurt dışı örgütlenmelerHaluk Koç: İdari ve mali işlerBülent Tezcan: Hukuk ve seçim işleriSeyhan Erdoğdu: Parti içi eğitimSezgin Tanrıkulu: İnsan haklarıEnis Berberoğlu: İletişim ve medya ile ilişkilerMehmet Bekaroğlu: Tanıtım ve halkla ilişkilerVeli Ağbaba: Yerel yönetimlerYakup Akkaya: Meslek kuruluşları, işçi sendikaları ve diğer sivil toplum kuruluşlarıFaik Öztrak: İşveren sendikaları ve kuruluşlarıSelin Sayek Böke: Ekonomi politikalarıBurhan Şenatalar: Sosyal politikalarŞafak Pavey: Doğa haklarıSencer Ayata: AR-GE; bilim -yönetim platformuErcan Karakaş: Kültür - sanat platformu

    CHP lideri MYK'yı belirlerken bir önceki MYK'nın omurgasını korudu, bir önceki MYK'da görev yapan 12 isme yeniden görev verdi. MYK'daki değişklik dört isimle sınırlı kaldı. Bekaroğlu, Berberoğlu ve Selin Sayek Böke ile Ercan Karakaş CHP yönetiminde yer alan yeni isimler oldu.

    Kılıçdaroğlu dış politikada iki başlılık istemedi

    CHP MYK'da dikkat çeken nokta ise dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığına ilişkin bir görevlendirme yapılmaması. Bir önceki MYK'da Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini üstlenmişti. Loğoğlu'nun yerine Kılıçdaroğlu Murat Özçelik'i düşünüyordu ancak Özçelik PM'ye seçilemeyince MYK dışında kaldı. Özçelik'i başdanışman olarak atayan CHP lideri, MYK'da dış politika ve dış ilişikiler konularında bir görevlendirme yapmadı. CHP kaynakları, "Dış politikada parti içinde iki başlılık görüntüsü istenmediği, Özçelik'in danışmanlığında bu çalışmaların ve politikaların yürütüleceği" yorumunu yaptı.

    Yeni MYK Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında ilk toplantısını pazartesi günü saat 14.00'da yapacak.

    Kılıçdaroğlu, 22-23 Mayıs 2010'da yapılan ve genel başkanlığa seçildiği 33. Olağan Kurultay'dan bu yana yedinci kez MYK'da değişiklik yapmış oldu. Kılıçdaroğlu, son olarak 8 Mayıs 2014'te mevcut PM üyeleri arasından MYK'yı belirlemişti.

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Merkez Yürütme Kurulu Kemal Kılıçdaroğlu Murat Özçelik Gürsel Tekin Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title