Haberler

Cemal Enginyurt'tan Bakan Soylu'ya Tepki: "Rtük'e Sığınarak Korku Yaratmak, Baskı Yaratmak ve Susturmak İstiyorsun"

Güncelleme:

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Radyo Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) yaptığı şikayet başvurusuna tepki gösterdi. Enginyurt, “Senin adaletin yok biliyoruz ama şu an RTÜK’e sığınarak korku yaratmak, baskı yaratmak ve susturmak istiyorsun. Süleyman Soylu, şunu unutma; televizyonlara çıkarmasalar da elimize megafon alıp sokakta seni ve senin gibileri anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

MAHİR BAĞIŞ

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Radyo Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) yaptığı şikayet başvurusuna tepki gösterdi. Enginyurt, "Senin adaletin yok biliyoruz ama şu an RTÜK'e sığınarak korku yaratmak, baskı yaratmak ve susturmak istiyorsun. Süleyman Soylu, şunu unutma; televizyonlara çıkarmasalar da elimize megafon alıp sokakta seni ve senin gibileri anlatmaya devam edeceğiz" dedi.

RTÜK, bugünkü toplantısında, Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un katıldığı bir programda Süleyman Soylu'yla ilgili söylediği sözler nedeniyle Halk TV'ye para cezası vermişti. Söz konusu cezanın, Soylu'nun şikayeti üzerine verildiği ortaya çıkmıştı.

Soylu'nun RTÜK'e sunduğu şikayet dilekçesinde, "Objektiflikten ayrılmak, haber sınırını aşmak, genişletici ve yanlış yorumlarda bulunmak, gerçek dışı haber vermek, yersiz şekilde onur kırıcı sözler kullanmak, dürüstlük kurallarına aykırı davranmak, kişisel nedenlerle salt sansasyon için yayın yapmak hukuka aykırıdır" ifadeleri yer almıştı.

Enginyurt, Soylu'nun RTÜK'e yaptığı şikayeti ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi. Enginyurt, şunları söyledi:

"RTÜK'E SIĞINARAK KORKU YARATMAK, BASKI YARATMAK VE SUSTURMAK İSTİYORSUN"

"Süleyman Soylu, Halk TV'yi RTÜK'e şikayet etmiş, 'Cemal Enginyurt beni küçük düşürdü' diye. Allahtan korkmaz Süleyman Soylu, kuldan utanmaz Süleyman Soylu, memlekette önüne gelene 'hayvan' diyorsun, hakaret ediyorsun, her türlü küfrü söylüyorsun ve eleştirilince hemen şikayet ediyorsun. Bu mu senin insanlığın, bu mu senin İçişleri Bakanlığı'ndaki adaletin? Senin adaletin yok biliyoruz ama şu an RTÜK'e sığınarak korku yaratmak, baskı yaratmak ve susturmak istiyorsun. Süleyman Soylu, şunu unutma; televizyonlara çıkarmasalar da elimize megafon alıp sokakta seni ve senin gibileri anlatmaya devam edeceğiz. Baskılar bizi yıldıramaz. Susmayacağız, korkmayacağız, başaracağız ve gün gelecek Süleyman Soylu, hesap vereceksin."

Kaynak: ANKA / Güncel

Radyo Ve Televizyon Üst Kurulu Cemal Enginyurt Demokrat Parti Süleyman Soylu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title