Haberler

Çanakkale Valiliği, Gelibolu Zaferi Kutlamalarına Yasak Getirdi

Güncelleme:

Çanakkale Valiliği, 18 Mart ve 24-25 Nisan tarihleri arasında T.C. vatandaşlarına "Gelibolu Tarihi Alanı"nda ve Mehmetçik Abidesi alanında kutlama yasağı getirdi.

Çanakkale zaferinin 100. yılı kutlamaları hazırlıklarında skandal üzerine skandal yaşanıyor. Önce Dışişleri Bakanlığı'nın 100'üncü yıl anısına hazırlattığı özel ajandada, Erivan'daki "soykırım anıtı" fotoğrafının "sehven" yer almıştı. Şimdi de Çanakkale Valisi Ahmet Çınar imzalı 31 Aralık 2014 tarihli bir genelgeyle hem 18 Mart, hem 24-25 Nisan tarihleri için ziyaretçi yasağı getirildi.

Odatv'den Müyesser Yıldız'ın haberine göre Çanakkale Valiliğinin genelgesi, "Tarihimizin altın sayfası... Çanakkale geçilmez destanı..." vurgularıyla başlıyor, "100'üncü yıldönümünün 18 Mart ve 24-25 Nisan'da büyük coşku içinde kutlanacağı" anlatılıyor.

YASAĞIN GEREKÇESİ

Hemen peşinden "yasağın" gerekçesine geçilip, şöyle deniliyor:

"Çanakkale Savaşları ' Gelibolu Tarihi Alanı' bölgesine yurdumuzun her köşesinden ve başta Avusturalya ve Yeni Zelanda olmak üzere yabancı ülkelerden gelen ziyaretçilerin sayısında her yıl önemli artışlar olmaktadır. Bu ziyaretler özellikle tören günlerinde çok üst seviyeye çıkarak, ziyaret bölgelerinin otoparklarını, yollarını ve feribotla geçişlerin kapasitelerini arttırdığından ziyaretçilerin uzun süre beklemeleri gibi önemli sorunlara yol açmaktadır."

İşte bu nedenle de "18 Mart 2015 tarihinde Mehmetçik Abidesi'nin bulunduğu bölgenin ziyaretlere kapatılacağı" bildiriliyor.

24-25 NİSAN TARİHLERİ DE YASAKLI

Öte yandan genelgede 24-25 Nisan tarihlerinde de bu yasağın uygulanacağı şu sözlerle anlatılıyor:

"Ayrıca 24-25 Nisan 2015 tarihinde uluslararası düzeyde yapılacak törenlere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde çok sayıda ülkenin devlet başkanı ve temsilcisinin katılması beklenmektedir. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çanakkale Valiliği koordinesinde hazırlanan tören programları ve törenler sırasında alınacak tedbirler konusunda, bölgenin halkın ziyaretine kapatılması önerisi doğrultusunda 24 Nisan 2015 tarihinde Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı bölgesi halkın ziyaretine kapatılacaktır. 25 Nisan 2015 günü ise tören yapılacak bölgelere ziyaretçiler alınmayacaktır."

İşte o genelge:

Kaynak: Odatv

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Çanakkale Gelibolu Erivan Yerel Güncel Haberler

500

Yorumlar (386)

balık hafızalılara:

adam yıllar önce kendi ağzından söyledi ben BOB. un eşbaşkanıyım. görev verilmiş hedef belli. ancak bizim koyunlar hala inanmıyor adam kendisi söylediği halde bu kadarda kaz kafalı olunmazki yahu. . .

30
39
yanıtYanıtla
ak genç 27:

bence mustafa kamalın katıldığı bütün savasları kutlamayalım

16
31
yanıtYanıtla
fırfır:

50 YIL ÇOK UZUN BİR ZAMAN , EN ÇOK 3 SENE DİYORUM BEN.

yanıt6
yanıt0
SerhatmobilWeb@haberler.com:

NOLUYOR LAAAAAAAAN RÜYAMI BU.

45
2
yanıtYanıtla
Mert yıldızmobilWeb@haberler.com:

ne günlere kaldık nevruz serbest imralidakinin doğum gününü kutlamak serbest Çanakkale Zaferini kutlamak yasak

43
4
yanıtYanıtla
osmamlimobilWeb@haberler.com:

Madem dogrudur ozaman tepki verin halk olarak gezi park icin yürüyüsler yapildi simdide yapilsin nerde bu millet

23
22
yanıtYanıtla
,,,,ALLAH,,,RAZI OLSUN,,,?:

BU TÖRENLERI, , ISLAMA UYGUN, , YAPTIRAN YETKILILERDEN, , ALLAH RAZI OLSUN, , , AYRICA BU TÖRENLERIN, , ISLAMA UYGUN , , YAPILMASINI SAVUNAN, , BÜTÜN YORUMCULARDANDA, , , ALLAH RAZI OLSUN, , , KARSI CIKIP iL''LAADA BANDO CALDIRMAK iSTEYENLERE, , HiC FIRSAT VERMESiN, , , , SEHITLERIMIZE ALLAH , , , RAHMET EYLESiN, , , , amin, , amin, , amin, ,

8
36
yanıtYanıtla
abdurrezak:

ne olacak elin gavuru gelip yenilgisini hatırlayacak biz mi kutlamayacağız. nasıl ülke olduk

37
4
yanıtYanıtla
türkoğlutürk:

TÜRK olmaktan değil, , , ŞEHİDLERİMİN KANI''nı , 1 torba kömür ile 2 paket makarnaya satanlardan, UTANIYORUM, , , TEK ÇARE HEPAR, UYANIN ARTIK, , ,

39
2
yanıtYanıtla
aydınlı:

bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altında binlerce kefensiz yatanı !

37
3
yanıtYanıtla
Tüm 386 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title