Haberler

ÇANAKKALE KARA SAVAŞLARI'NIN 107'NCİ YILI TÖRENİ PROVASI YAPILDI

Güncelleme:

ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 107'nci yıl dönümü nedeniyle Şehitler Abidesi'nde düzenlenecek anma töreninin provası gerçekleştirildi.

ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 107'nci yıl dönümü nedeniyle Şehitler Abidesi'nde düzenlenecek anma töreninin provası gerçekleştirildi. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, "Türk milleti olarak Çanakkale'de o büyük destanı yazan kahramanları anacağız. Aradan 107 yıl geçmiş olsa bile onları unutmadığımızı ve çok sevdiğimizi bütün dünyaya bir kez daha haykıracağız" dedi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 107'nci yıl dönümü nedeniyle 24 Nisan Pazar günü saat 15.30'da Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde anma töreni yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılacağı törende şehitler anılacak. Tarihi Alan'da tören hazırlıkları ise tamamlandı. Törenin provası, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile askerlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Şehitler Abidesi'ni ziyarete gelenler de provayı izledi.

Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, "Türk milleti olarak Çanakkale'de o büyük destanı yazan kahramanları anacağız. Aradan 107 yıl geçmiş olsa bile onları unutmadığımızı ve çok sevdiğimizi bütün dünyaya bir kez daha haykıracağız. Bu dünyanın en iyi korunmuş savaş alanında, Çanakkale ruhunun doğduğu bu topraklarda bu etkinlikleri devam ettirmek istiyoruz. Çünkü Çanakkale ruhunun her daim canlı olması gerekiyor. Çanakkale ruhunu gelecek kuşaklara aktarmamız gerekiyor. Bu törenlerle de farkındalık oluşturuyoruz ve Çanakkale ruhunu gelecek kuşaklara aktarıyoruz" diye konuştu.

Kaşdemir, törenle ilgili bilgi de vererek 'Fransız Mezarlığı'nda ve İngiliz Helles Anıtı'nda törenler olacak. Bir sonraki gün Anzak Koyu'nda Şafak Ayini yapılacak. Avustralya ve Yeni Zelandalılar kendi törenlerini icra edecek. Burada çok yoğun bir tören programı olacak. Gelen ziyaretçilerimiz de bir artış da yaşanmaya başladı. Dolayısıyla burası hem Türkiye'nin hem de dünyanın bir buluşma noktası haline gelmiş olacak" dedi.

Almanya'dan eşi Mahmut Bilgay ve 2 çocuğu ile şehitlikleri ziyarete gelen Sıdıka Bilgay ise "Buraya şehitlerimizi ziyaret etmek için gelmiştik. Böyle bir tören hazırlığına katılmak bizim için çok büyük bir gurur oldu. Hem gururlandık hem de hüzünlendik" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title