Haberler

"SGK İşveren Temsilcisi" uygulaması başlatılacak

Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla yüksek istihdam kapasiteli, çok sayıda işçi çalıştıran büyük işverenlerin, sosyal güvenlik il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkezlerindeki iş ve işlemlerini takip etmek ve geciktirmeden sonuçlandırmak için...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla yüksek istihdam kapasiteli, çok sayıda işçi çalıştıran büyük işverenlerin, sosyal güvenlik il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkezlerindeki iş ve işlemlerini takip etmek ve geciktirmeden sonuçlandırmak için "SGK İşveren Temsilcisi" uygulamasını hayata geçirecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, sosyal güvenlik alanındaki iş ve işlemlerin, SGK merkez teşkilatı ile 81 ildeki sosyal güvenlik il müdürlükleri ve ilçelerdeki sosyal güvenlik merkezleri aracılığıyla yürütüldüğü hatırlatıldı.

Buralarda, talep ve başvuruların alınmasından sonuçlandırılmasına kadar işlemlerin tamamına yakınının elektronik ortamda yapıldığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İş yerlerinde çalıştırılan ve bildirimi yapılan sigortalı sayısına göre kurum tarafından belirlenecek işverenlere taşra teşkilatı nezdindeki talep ve başvurularının öncelikle ele alınması, iş süreçlerinin kısaltılması, iş ve işlemlerin takibi yapılarak hızlı sonuçlandırılması için sosyal güvenlik il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkezlerindeki personel arasından 'SGK İşveren Temsilcisi' belirlenecek."

Uygulamanın ilk olarak İzmir ve Gaziantep sosyal güvenlik il müdürlüklerinde başlatılacağı, sonuçlarına göre diğer il müdürlüklerinde de yayılacağı bildirilen açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

"SGK İşveren Temsilcisi, memur, şef ve yönetici durumundaki personel arasından bir asil ve bir yedek olmak üzere belirlenerek, ad, soyad, unvan, e-posta adresi, iş yeri telefon numarası ve görevlendirilen personelin temsil durumuna (asil, yedek) ilişkin bilgiler sosyal güvenlik il müdürlüğü/sosyal güvenlik merkez müdürlüğüne ait kurumsal e-posta adresi üzerinden ilgili iş yerinin işverenlerine bildirilecek. Böylece belirlenen büyük işverenlerin başvuru ve taleplerine ilişkin işlemlerin zaman kaybı yaşanmadan sonuçlandırılması sağlanacak."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title