Haberler

Büyükçekmece Belediyesi'nden 'Sahildeki kirlilik görüntüleri tepki çekti' haberlerine açıklama

Güncelleme:

Büyükçekmece Belediyesi'nden bazı sitelerde yer alan "Büyükçekmece sahilindeki kirlilik görüntüleri tepki çekti" başlıklı haberlere ilişkin açıklama yapıldı.

Büyükçekmece Belediyesi'nden bazı sitelerde yer alan "Büyükçekmece sahilindeki kirlilik görüntüleri tepki çekti" başlıklı haberlere ilişkin açıklama yapıldı. İddialara konu olan görüntünün etkili olan lodosla ortaya çıkan bir görüntü olduğu vurgulanan açıklamada, Büyükçekmece sahillerinin kentin en temiz ve denize girilebilir sahilleri arasında yer aldığı aktarıldı.

Büyükçekmece Belediyesi'nden bazı basın yayın organları ve görsel medyada "Büyükçekmece sahilindeki kirlilik görüntüleri tepki çekti" başlığıyla yayınlan haberlere ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

"Büyükçekmece sahillerinde kirlilik yaşandığı ve sahilde sürdürülen yenileme ve düzenleme projesinin kirlilik oluşturduğuna yönelik olarak yapılan imaları büyük bir üzüntüyle takip ettik" ifadelerine yer verilen açıklamada, " İstanbul'da zaman zaman yaşanan lodosun etkisiyle dalgaların denizlerdeki bazı atık ve çöpleri kıyılara taşıdığı bilinmektedir. Geçtiğimiz gün yine lodosun etkisiyle Büyükçekmece sahili Albatros mevki'inde benzer bir durum yaşanmış olup, dalgaların etkisiyle tahta, strafor, pet ve benzeri atıklar kıyıya taşınmıştır. Lodosun yaşandığı her dönem sahillerde oluşan bu tür görüntülerin rutin bir "deniz kirliliği" gibi bir algı oluşturması ve Büyükçekmece sahilinde devam eden sahil düzenleme projesi ile ilişkilendirilmesi tamamen kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik bir girişimdir" denildi.

Büyükçekmece sahillerinin kentin en temiz sahillerinden olduğu vurgulanan açıklamada devamla, "Her yıl Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü'nde İstanbul sahillerinde yapılan ölçüm sonuçlarından da görüleceği gibi, Büyükçekmece sahilleri kentin en temiz ve denize girilebilir sahilleri arasında yer almaktadır. Zaten bu özelliğiyle de İstanbul halkının denize girmek ve dinlenmek için öncelikli tercihi Büyükçekmece sahilleri olmaktadır" ifadelerine yer verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Büyükçekmece İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title