Haberler

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında Gaziantep'in ilçelerinde düzenlenen törenlerle anıldı.

Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında Gaziantep'in ilçelerinde düzenlenen törenlerle anıldı.

Nizip ilçesinde Kültür Park'taki törene Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları, Nizip Belediye Başkan Vekili Salih Uygur, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Kaymakam Sarıfakıoğulları ve Belediye Başkan Vekili Uygur, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Ardından saat 09.05'de ilçede sirenler çaldı, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Buradaki törenden sonra Nizip Ticaret Borsasına geçen protokol üyeleri ve davetliler, borsanın konferans salonunda Alkan Teknik ve Kız Meslek Lisesi tarafından düzenlenen anma programına katıldı.

Araban

Araban'daki törene Kaymakam Cuma Emeç, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Araban Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı'na Emeç ve Başkan Özdemir, çelenk BIRAKTI.

Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından, Araban Şerif Peri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin konferans salonunda devam eden anmada öğrenciler, şiir okudu.

Türk Tarih Kurumu tarafından hazırlanan "Son Yolculuk" adlı belgeselin ardından öğrenciler, Atatürk konulu oratoryoyu canlandırdı.

- Yavuzeli

Yavuzeli İmam Hatip Ortaokulundaki Atatürk Büstü'ne Kaymakamlık, İlçe Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenkleri bırakıldı.

Saygı duruşu sırasında sirenler çalarken, sonrasında İstiklal Marşı okundu.

Anma programına Yavuzeli Rumkale Kültür Merkezinin konferans salonunda devam edildi.

İmam Hatip Ortaokulu Türkçe öğretmeni Zübeyde Turan'ın konuşmasının ardından öğrenciler şiir okuyup, Oratoryo canlandırıldı.

Törende son olarak Türkçe öğretmeni Nihal Genç yönetimindeki koro, Atatürk'ün sevdiği türküleri seslendirirken, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye girenler ödüllendirildi.

Törene Kaymakam Ahmet Selim Yavuz, Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ufuk Yıldırım, İlçe Emniyet Amir Vekili Müslüm Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Alçık, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İslahiye

İslahiye Milli Egemenlik Meydanı'nda yapılan törene, Kaymakam Ramazan Yıldırım, 106.Topçu Alayı Komutanı Topçu Albay Metin Aydın, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, daire amirleri, okul müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve siyasi partilerin ilçe başkanları katıldı.

Çalan sirenlerin ardından, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Anma töreni daha sonra İslahiye Belediyesinin konferans salonunda yapılan programla devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Özdemir Gaziantep Araban Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title