Haberler

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 83'üncü yılı nedeniyle İzmir Valiliği ve Ege Üniversitesi tarafından bir anma programı düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 83'üncü yılı nedeniyle İzmir Valiliği ve Ege Üniversitesi tarafından bir anma programı düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki programda konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Necdet Budak, Atatürk'ün hayatı boyunca imza attığı nice zaferlerin, vatan sevgisi ile yürüttüğü mücadelelerin ve bu mücadeleler sonucunda şanlı Türk ulusuna bıraktığı fikri mirasın doğru anlaşılması bakımından 10 Kasım'ın anlamının büyük olduğunu belirtti.

Bugünü sadece matem günü değil emanet edilen mirasın değerini bir kez daha anlama ve onu daha ileriye taşıma kararlılığını ortaya koyma günü olduğunu ifade eden Budak, şöyle konuştu:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletine olan sonsuz inancı, vatan sevgisi, askeri ve siyasi dehası ile sadece Türk milletinin değil tüm dünyanın derin saygıyla andığı bir liderdir. Tarihimizin en büyük çağdaşlaşma hareketinin mimarı olan lider, kahraman ecdadımızla imza attığı askeri zaferin ardından bizlere bağımsızlığımızı ve Cumhuriyetimizi kazandırdı. Atamızın hedeflediği çağdaş ve güçlü Türkiye için Cumhuriyetimize sahip çıkan, milli ve manevi değerlerin bilincinde çalışkan ve dürüst nesilleri yetiştirme hedefimize yürekten bağlıyız." diye konuştu.

Programda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün cenaze töreni ve naaşının Etnoğrafya Müzesi'nden Anıtkabir'e taşınması görüntülerinin de yer aldığı "Son Yolculuk" başlıklı belgesel film gösterimi yapıldı, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları bölümünce hazırlanan Sarı Zeybek isimli gösteri sunuldu.

Programda Milli Savunma Üniversitesi Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu Prof. Dr. Hasan Mert de "Efsaneden Gerçeğe Mustafa Kemal" başlıklı konferans verdi.

Katılımcılar daha sonra koleksiyoner ve yazar Hanri Benazus tarafından hazırlanan "Atatürk Aramızda" adlı fotoğraf sergisini gezdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti Ege Üniversitesi Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title