Haberler

Burundi Büyükelçisinden SEU'ya Ziyaret

Güncelleme:

Burundi Cumhuriyet Büyükelçisi Joel Nkurabagaya, Diyarbakır'ın tek vakıf üniversitesi olan Selahattini Eyyubi Üniversitesi'ni ziyaret etti

Burundi Cumhuriyet Büyükelçisi Joel Nkurabagaya SEÜ'ni ziyaret etti. Rektör Rektör Prof. Dr. Ekrem Doğan tarafından ağırlanan Nkurabagaya, programlar ve hedefler hakkında bilgi aldı. Büyükelçi, kampusta da incelemelerde bulundu. Selahaddin Eyyubi'nin hazırladığı modern eğitim altyapısından etkilendiğini belirten Nkurabagaya, ülkesindeki üniversitelerle işbirliği yapılması önerisinde bulundu. Nkurabagaya, önerisine ilgi duyulması durumunda Burundi Hükümeti nezdindeki gerekli girişim ve anlaşmaların bir an önce başlamasını sağlayacağını dile getirdi.


Prof. Dr. Ekrem Doğan da başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok yerinde onlarca üniversiteyle öğrenci değişim programları protokolleri imzaladıklarını hatırlattı. Büyükelçinin önerisinin SEU'nun hedeflerine ulaşmasında önemli bir adım olacağını ifade eden Rektör Doğan, eğitimin niteliğini artıracak bu tür karşılıklı çalışmalara üniversite olarak her zaman açık olduklarını belirtti. Prof. Dr. önümüzdeki süreçte başta Ortadoğu olmak üzere birçok ülkeden öğrenci almayı amaçladıklarını kaydetti.


Burundi Büyükelçisi Nkurabagaya üniversitedeki Burundili öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin sorunlarını dileyen Nkurabagaya görüşme sonrasında SEU'nun Burundili öğrencilere sağladığı imkânlardan dolayı üniversiteye teşekkür etti. Nkurabagaya, SEU'de Burundili öğrenci sayısını artıracaklarını da sözlerine ekledi.


Burundi Büyükelçisi Nkurabagaya'ya Rektör Doğan'ın yanı sıra Mimarlık Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülküf Güneli, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Salih Çelik, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rukiye Pınar Bölüktaş, Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Özgür Polat, Genel Sekreter Hüseyin Erdoğan ve Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Sarı eşlik etti.


Ziyaret sonunda Rektör Doğan, konuğuna ziyareti anısına bir plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti. Büyükelçi Nkurabagaya da Burundi, Rektöre ülkesinin özelliklerini yansıtan hediyeler sundu.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Selahaddin Eyyubi Diyarbakır Burundi Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title