Haberler

Kırım Türkleri ve Ukraynalılar, Rusya'yı protesto etti

Güncelleme:

Bursa'da yaşayan Kırım Türkleri ve Ukrayna vatandaşları, Rusya'nın Ukrayna'ya gerçekleştirdiği saldırıları protesto etti.

Bursa'da yaşayan Kırım Türkleri ve Ukrayna vatandaşları, Rusya'nın Ukrayna'ya gerçekleştirdiği saldırıları protesto etti.

Kent Meydanı'nda toplanan grup adına konuşan Kırım Gelişim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Recep Şen, 8 yıl önce Kırım'ın işgali ile başlayan sürecin bugün Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısıyla daha korkunç bir hal aldığını söyledi.

Kırım Türkleri olarak Ukrayna halkı ve Ukrayna'da yaşayan 33 bin soydaşları için kaygılandıklarını belirten Şen, "İşgaller ve savaşlar farklı şekillerde başlasa da sonunda hep aynı ses yankılanır; annelerin, çocukların gözyaşları. Kırım Türkleri olarak bütün dünyaya sesleniyoruz: Daha geç olmadan işgali durdurun. Ukrayna teslim olmayacak, Kırım Türkleri işgale boyun eğmeyecektir." dedi.

Bursa Ukraynalılar Derneği Başkanı Viktoriia Afşar ise ülkelerinin 5 gündür saldırı altında olduğunu, ordularının ve halklarının savaştığını hatırlattı.

Ukraynalılar olarak aileleri için endişe duyduklarını dile getiren Afşar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazı üyelerimiz aileleri ile iletişime geçemiyorlar çünkü internet yok, elektrik yok o şehirlerde. Bazıları birkaç gündür iletişime geçemiyor ama her sabah uyandıktan sonra ailelerimizi, arkadaşlarımızı arıyoruz ya da yazıyoruz. Hayatta mıdır, güvende midir, nasıllar; onları merak ediyoruz ve her akşam yatmadan önce aynı şeyi tekrar ediyoruz. Ukrayna direniyor ve direnmeye devam edecektir çünkü biz haklıyız. Biz kendi topraklarımızı savunuyoruz. Biz kimseyi işgal etmiyoruz ve böyle bir niyetimiz yok. Ukrayna barış istiyor, kendi başına kendi kararlarını almak istiyor. Ukrayna bağımsız bir ülke ve Rusya'ya bağlı olmak istemiyor. Halkımız bunu kesinlikle istemiyor."

Afşar, kendilerine destek veren Türk halkına da teşekkür etti.

Etkinliğe katılanlar ise slogan atarak Ukrayna'ya destek verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Ukrayna Bursa Rusya Kırım Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title