Haberler

Bursa Btm'de Hafta Sonu Etkinlikleri

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), hafta sonları düzenlediği etkinliklerle aileleri ağırlıyor.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), hafta sonları düzenlediği etkinliklerle aileleri ağırlıyor.

BTM'de 5-6 ve 7-14 yaş arası gruplar için düzenlenen ve zaman aralığı seanslarla belirlenen tematik atölyelere anne ve babalar da yoğun ilgi gösteriyor.

Çocukları ile birlikte tematik atölyelere katılım sağlayan ebeveynler, model uçak tasarımından endüstriyel tasarıma kadar birçok farklı obje üzerinde el becerilerini geliştirme fırsatı yakalıyor.

7-14 yaş gruplarının katılım sağladığı, onlarca farklı deneyin yapıldığı serbest atölyeler ise çocuklar tarafından ilgi gören bir başka etkinlik programı oluyor.

"Minik Mucitler" programı

Çocuklara takım ruhunu aşılayan, grup halinde hareket etmesine ve uyum sağlamasına zemin hazırlayan, sosyalleşmesine olanak tanıyan ve zeka gelişimine yardımcı olan "Minik Mucitler" programı ise 5-6 yaş arası çocuklar için tasarlanan bir diğer seanslı atölye programı.

Çocuklar, Minik Mucitler alanındaki atölye çalışmaları ile maket dinozor, uzay lambası, çizgi film makinesi, roket yapımını öğrenerek, yaşama ve doğaya ilişkin birçok bilimsel konu hakkında bilgi sahibi oluyor.

Ailelerin çocukları ile birlikte katıldığı bir başka bilimsel çalışma programı ise Fahrettin Gülener Ahşap Atölyesi'nde düzenlenen etkinlikler.

Zaman aralığı seanslarla düzenlenen atölye programına aileleri ile birlikte katılım sağlayan bilime meraklı çocuklar, bazı ahşap makinelerin yardımıyla kendi modellerini üretiyor.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title