Haberler

Burdur - Bakan Taner Yıldız, Uşak'ta Partisini Anlattı

Bakan Taner Yıldız, Uşak'ta partisini anlattı (ek) TEMEL ATTI, OKUL AÇILIŞI YAPTI Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bucak ve Burdur'da okul açılışı ve temel atma törenlerine katıldı.

Bakan Taner Yıldız, Uşak'ta partisini anlattı (ek)

TEMEL ATTI, OKUL AÇILIŞI YAPTI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bucak ve Burdur'da okul açılışı ve temel atma törenlerine katıldı. Bucak Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temel atma töreninde konuşan Bakan Yıldız, imam hatiplerin Türkiye'nin normalleşmesindeki en önemli etkenlerden biri olduğunu söyledi.

ÖĞRENCİ SAYISI 1 MİLYONA ULAŞTI

İmam hatiplerin çok ciddi bir ideolojiyi peşinden sürüklediğini vurgulayan Bakan Yıldız, "Ana muhalefetin genel başkanı dahi 'Biz iktidara gelirsek imam hatipleri kapatmayacağız' dedi. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bir de kapatsalardı bari" diye konuştu.

Bucak Ayşe Sak Ortaokulu'nun açılışını yapan Bakan Yıldız, sonrasında Burdur Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu'nun açılış törenine katıldı.

VATAN PARTİLİLERLE AK PARTİLİLER ARASINDA GERGİNLİK İDDİASI

Diğer yandan, Bakan Taner Yıldız'ın Burdur'daki ilk programı olan Kemer İlçesi'ndeki '100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması' töreni öncesinde Ak Partililerle törene katılmak için gelen Vatan Partili bir grup arasında gerginlik yaşandığı iddia edildi. Vatan Partisi Burdur 1'inci sıra milletvekili adayı Levent Ersöz, İl Başkanı Hayat Aşkar ve bir grup partili, tören için ilçeye geldi. Törenin başlaması gecikince meydanda esnafla sohbet eden Levent Ersöz ve diğer partililer, iddiaya göre Ak Parti'ye ait bir seçim minibüsünden yüksek sesle açılan müzikle taciz edildi. Uyarmak için gittiği gruptan bir kişi İl Başkanı Hayat Aşkar'ın kolunu sıkınca kısa süreli gerginlik yaşandı.

ÖNÜMÜZE GELDİ, EL İŞARETİ YAPTI

Olayın ardından ilçe dışına çıkmak için 2 araçla hareket ettiklerini söyleyen Levent Ersöz olayı şöyle anlattı: "Bu arada Ak Parti'nin seçim aracı süratli şekilde yanımızdan geçip, önümüzde durdu. Aracımıza yol vermedi. Aracı üzerimize sürdü. Ben sağda oturuyordum. Camı açıp, 'Sen ne yapmak istiyorsun" dedim. Şoför de 'Sen kim oluyorsun" diye cevap verdi. Şoförümüz durmasa gelip bize vuracaktı. Kemer'in dışına doğru çıktık. Oradan U dönüşü yapıp, tekrar önümüze geldi, el işareti yaptı. Vatan Partisi Öncü Gençlik üyeleri araçtan inince, kaçtı. Emniyet Müdürlüğü'nü arayıp, şahıstan şikayetçi oldum. Sonra o araç tekrar Kemer'e döndü. Biz de arkasından döndük. Fakat polisler o aracı tören yapılan alanın içerisine aldı, bizi almadı. Biz de programımıza devam etmek için Kılavuzlar Köyü'ne gittik."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Taner Yıldız Burdur Bucak Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title