Haberler

Buca'nın Üreten Kadınları Fuarı Büyüledi

Buca Belediyesi'nin açtığı hobi ve sanat kurslarında yepyeni meziyetler kazanıp, kendini geliştiren Bucalı kadınlar ürettikleri birbirinden değerli el emeği ürünlerini fuar ziyaretçilerine sergiledi. Bez bebeklerden özel dikim şık kıyafetlere, yağlı boya tablolardan birbirinden lezzetli yemeklere kadar yüzlerce çeşit ürünün sergilendiği stantlar Bucalı kadınların üretken kimliğini gözler önüne serdi.

Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, Kültürpark'ta açılan Kadın Emeği Fuarı'nda Buca Belediyesi'nin stantları büyük ilgi görüyor. Buca Belediyesi'nin açtığı hobi ve sanat kurslarına katılarak dört duvar arasından çıkıp, sosyal yaşama ve üretime katılan Bucalı kadınlar yarattıkları el emeği göz nuru ürünlerini Kadın Emeği Fuarı'nda İzmirlilerle buluşturdu.

Bucalı kadınların ilmek ilmek işlediği nakışlar, özenle boyadığı tablolar, sabırla diktiği birbirinden şık kıyafetler ile lezzetine doyulmaz yemek ve tatlılar Buca Belediyesi stantlarını fuarın gözbebeği yaptı.

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi, Kadın Aktivite Merkezi, Engelliler Merkezi, Evka-1 ve Çamlıkule Semt Evlerinin yanı sıra Bucanın üretici kadınlarının da yarattığı birbirinden renkli ürünlerin sunulduğu stantlar ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı. Bucalı kadınların emeklerini gururla sergilediği stantları ziyaret eden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, stant satışlardan kazandıkları ile aile bütçelerinin yanı sıra Buca ve İzmir ekonomisine katkı koyan Bucalı kadınları tebrik etti.

Bucalı kadınların ürettiği muhteşem el ürünleri 11 Mart'a kadar Fuar 2 ve 3 no'lu Hol'de ziyaret edilebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İzmir Buca Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title