Haberler

Bu Okulda "Avrupa Görmeyen" Kalmadı

ÖZGÜR ALANTOR - Çankırı Şehit Mehmet Ata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, uygulanan Avrupa Birliği (AB) projelerinin tamamında aktif rol oynayarak öğrencilerine Avrupa ülkelerinin yolunu açtı.

Alınan bilgiye göre, 2007 yılından bugüne kadar uygulanan AB projelerinin hepsinde aktif rol alan okul, yüzlerce öğrencisini Avrupa ile buluşturdu. 210 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, öğrencilerin çoğu birden fazla projede yer alarak Avrupa'nın birçok ülkesini görme şansını yakaladı.

Okul Müdürü Abdullah Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarının AB projeleri ile tanındığını kaydetti. Uzun zamandır AB projelerinde yer aldıklarını dile getiren Cengiz, "Bu yıl modern hayvan yetiştiriciliği, iyi tarım uygulamaları, örtü altı sebze yetiştiriciliği, modern tarım uygulamaları projelerimiz var." dedi

Her yıl birçok proje ile öğrencileri Avrupa'ya götürdüklerini söyleyen Cengiz, "Öğrencilerimiz bu sene İspanya'ya, Almanya'ya, Macaristan'a, Hollanda'ya ve Belçika'ya giderek buralardaki tarım ve hayvancılık alanındaki işletmeleri gördüler. Hem de kültürel anlamda etkileşimde bulundular." diye konuştu.

Mezun öğrenciler de unutulmadı

Her yıl en az 50 öğrenciyi Avrupa'ya götürdüklerini ifade eden Cengiz, "Sadece öğrencilere değil, personele ve mezun öğrencilere yönelik projeler de yaptık. Eskiden mezun olan ve buradan ayrılmış öğrencilerimizi de Avrupa'ya götürdük. Biz bu projelerden bundan sonra da yararlanmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Okul öğretmeni ziraat mühendisi Kadir Sert de okulda projeleri kendisinin koordine ettiğini kaydetti.

Lisede 22 yıldır görev yaptığını söyleyen Sert, "Biz bir eğitim kurumuyuz, öğrencilerimiz buradan mezun olduktan sonra tarım ve hayvancılık sektörüne hizmet edecekler. Öğrencilerimizin bu alanlarda dünyadaki gelişmeleri yakından görmesini istiyoruz. Bunun için AB projelerinden yararlanarak yola çıktık." dedi.

"Doyum noktasına ulaştılar"

Leonardo da Vinci Hareketlilik, Hayat Boyu Öğrenme ve ERASMUS projeleri başta olmak üzere birçok projeden yararlandıklarını dile getiren Sert, şöyle devam etti:

"Biz, 2007 yılından bu yana bu projelerin içerisindeyiz. O günden bugüne kadar gerek öğrencilerimiz, gerek çalışanlarımız, gerek öğretmenlerimiz, hatta mezun olan öğrencilerimiz için bile projeler yaptık. Fransa, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Almanya Avusturya, Macaristan, Estonya, İsveç, Litvanya'ya ve diğer ülkelere öğrencilerimiz gittiler. Artık okulumuzda yurt dışı projeleri sıradan bir hale geldi. Kişiler artık neredeyse gitmek istemiyor diyebiliriz, doyum noktasına ulaştılar. Tabii yeni gelen öğrencilerimiz, bu işin heyecanıyla gitmek istiyorlar. Biz, AB projelerini sürdürmeye devam edeceğiz."

"Geldiğimiz noktada öğrenci, öğretmen ve çalışanlardan Avrupa'ya gitmeyen kalmadı." diyen Sert, "Genelde okulumuza gelen öğrenciler kırsal kesimden. Öğrencilerin çoğunun büyük şehirlere gitme imkanı bile olmazken projeler sayesinde Avrupa'daki ülkeleri görme imkanı buluyorlar. Oranın hem mesleki hem de kültürel yapısını görüyorlar. Bu bizim için çok önemli bir fırsat ve okulumuzun vizyonuna da önemli katkılar sağlıyor." ifadelerini kullandı.

Okul öğrencilerinden Metehan Bal ise projeler sayesinde Avrupa'daki üretim biçimleri ile Türkiye'deki üretim teknikleri hakkında kıyaslama fırsatı yakaladıklarını dile getirdi.

Aynı projede birçok Avrupa ülkesini görme fırsatı yakaladığını söyleyen Bal, "Burada normalde bir kentten bir kente giderken birçok öğrenci zorlanıyordu. Avrupa'yı hayal olarak görüyorduk ama bu okula geldikten sonra Avrupa'ya gitmek bize çok kolay oldu. Almanya, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti'ne gittim." dedi.

Öğrencilerden Emre Geçer ise projeler sayesinde 5 ülkeye gittiğini belirtti.

İlk yurt dışı deneyimini bu okulda yaşadığını aktaran Geçer, "Daha önce yurt dışına hiç çıkmamıştım. Okul aracılığıyla çıktım. Bizim gitmemizi sağlayan Kadir hocamız ve Avrupa Birliği Bakanlığına teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Mehmet Ata Almanya Çankırı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
title