Haberler

Bu Manzara Üzdü

Güncelleme:

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü anma törenleri kapsamında düzenlenen 57'inci Alay Vefa Yürüyüşü'nden geriye çöp yığınları kaldı.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü anma törenleri kapsamında Kocadere Köyü'nden Atatürk Anıtı'nın bulunduğu Conkbayırı'na yaklaşık 25 bin kişinin katılımıyla düzenlenen 57'inci Alay Vefa Yürüyüşü'nden geriye çöp yığınları kaldı.

Ortaya çıkan bu manzara düşündürürken, Anzak torunlarının da 10 bin 500 kişi ile aynı dakikalarda Anzak Koyu'nda gerçekleştirdiği etkinlikte, herkese birer çöp poşeti dağıtılması ve herkesin çöpünü tören alanı çıkışında çöp bidonlarına atması, hatta tören alanında sigara dahi içilmesine izin verilmemesi aradaki farkı ortaya koydu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca düzenlenen 57'inci Alay Vefa Yürüyüşü, Gelibolu Yarımadası'nda Eceabat İlçesi'ne bağlı Kocadere Köyü'ndeki toplanma merkezinden başlayıp, 10 kilometre mesafedeki Conkbayır'ındaki Atatürk Anıtı'nda sona erdi.

Yaklaşık 25 bin Türk genci Kocadere Köyü'ndeki toplanma merkezinde sabaha karşı bir araya geldi. Önce, 100 yıl önceki gibi Mehmetçiğe cephede dağıtılan kırık buğday çorbasından içti. Ardından sabah namazını kıldı. Ardından Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, 2'ci Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Vali Vekili Bekir Sıtkı Dağ, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir'in de katılımıyla yürüyüş başladı. Yürüyüşün sonunda Conkbayırı'nda tören düzenlendi.

GERİYE ÇÖP YIĞINLARI KALDI

Ancak, yürüyüş başladıktan sonra Kocadere Köyü'ndeki toplanma merkezinde ortaya çıkan manzaralar düşündürdü. Binlerce kişiden geriye çöp yığınları kaldı. Akşam üzeri, çöpler toplatıldı. Ancak, ortaya çıkan manzara, şehitlere vefa ve anma için düzenlenen yürüyüşe hiç yakışmadı.

ANZAK TORUNLARINDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Anzak torunlarının da 10 bin 500 kişi ile Anzak Koyu'nda aynı dakikalarda gerçekleştirdiği etkinlikte, herkese birer çöp poşeti dağıtılması ve herkesin çöpünü tören alanından çıkışta çöp bidonlarına atması, hatta tören alanında sigara dahi içilmesine izin verilmemesi aradaki farkı ortaya koydu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Kocadere Politika Güncel Haberler

title