Haberler

Bozüyük'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü

Güncelleme:

Bozüyük'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Bozüyük'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, 100 yıl önce Mustafa Kemal Önder Atatürk'ün liderliğinde ulusça yaptığı mücadele ile vatanını düşmandan kurtarıldığını belirtti.

"Üç buçuk yıl süren süreçte on binlerce şehit kanıyla sulanmış topraklarımız." ifadesinde bulunan Bakkalcıoğlu, şöyle konuştu:

"Şehitlerimizin kanı boşa gitmemiş. Büyük önder ve şehitlerimizin kanı ile sulanan topraklardaki düşmanı atarak kurtarmış ordumuz yurdu. Tabii bu süreç içerisinde 26 Ağustos'ta başlayıp 9 Eylül'de İzmir'de düşmanın denize dökülüşüne kadar geçen süreçte 30 Ağustos'ta büyük zafer kazanılmış. İlçemizde onu takip eden 5. gün 4 Eylül'de düşman işgalinden kurtarılmış. Bu savaşlar sırasında Bozüyük hep tam cephe hattında. Cephe hattında olduğumuz içinde defalarca el değiştiriyor ilçenin işgali. Bozüyük bu süreçte 3 kere yakılıp yıkılmış, yerle bir edilmiş ama bizden önceki kuşak büyüklerimiz yeniden kurmuşlar Bozüyük'ü. O yıkıntıların üzerinde yepyeni cumhuriyetin Bozüyük'ü doğmuş, bugünlere kadar gelmişiz. Bugün 70 bin nüfuslu ülkenin en önemli sanayi kentlerinden biriyiz. Bizler bu Bozüyük topraklarında yaşarken geleceğe dönüp bir daha bu ülke topraklarının işgal altına girmemesini, gelecek kuşaklarımızın bu bilinçle daha büyük bir ülkeyi bütün kentlerimizi yeniden çağdaş ve büyük hale getirmesini yürekten diliyorum ve bunu görev biliyorum.

Tören, Kaymakam Vekili Ömer Faruk Tuncer, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Hamdi Ferhat İnanç ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı törenler, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterileriyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Meydanı Cumhuriyet Bozüyük Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title