Haberler

Bosna Hersek'ten Çanakkale'ye Saygı yürüyüşçüleri Keşan'da karşılandı

Güncelleme:

Bosna Hersek'ten Çanakkale Savaşları ruhunu yaşatmak için yola çıkan ve "Atalarımızın İzinde Saraybosna-Çanakkale Yürüyüşü" etkinliği kapsamında yürüyen grup, 19 Nisan 2022 Salı günü Keşan'da karşılandı.

Atalarının izinde Bosna Hersek'ten Çanakkale'ye saygı yürüyüşü gerçekleştiren Zamanın Şahitleri Derneği öncülüğündeki yürüyüş ekibi, Keşan'da Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve SARDOS Derneği tarafından Mehmet Gemici Cennet Bahçesi'nde karşıladı.

Karşılamada konuşan ve yürüyüşçüleri anlamlı etkinlikleri nedeniyle tebrik eden SARDOS Derneği Başkanı Faruk Eker, "Çanakkale Savaşları'nda Bosna ve Balkan coğrafyasından 30 bin asker gönüllü olarak bizlere destek olmaya geldiler. Bugün bu anlamlı desteğin anısına yürüyüş gerçekleştiriliyor. Zamanın Şahitleri Derneği koordinesinde yürütülen bu etkinlikle Çanakkale Savaşları ruhu yaşatılıyor. Türkiye'nin sadece Türkiye'den ibaret olmadığı bu etkinliğin temel amacı. Şehrimize hoş geldiler. Onlarla işbirliği içinde bu projede olmaktan, çalışmaktan, paydaş olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz." dedi.

Çanakkale ruhunu yaşatan her organizasyona saygılarının sonsuz olduğunu belirten Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da karşılamada şunları söyledi: "Çanakkale Savaşlarına Balkanlardan gönüllü olarak katılmış 30 bin kişiyi anma ve hatırlatma amacı ile Bosna Hersek'ten <Atalarımızın İzinde Saraybosna-Çanakkale Yürüyüşü> kapsamında yola çıkan Zamanın Şahitleri Derneği Üyeleri'ni SARDOS ile Mehmet Gemici Cennet Bahçesi önünde karşıladık. Temel amacı; Türkiye'nin sınırlarından ibaret olmadığının tekrar hatırlatılması ve aramızdaki bağların tekrardan sağlamlaştırılması olan yürüyüşe katılan herkese teşekkür ediyoruz. Bu etkinliğiniz nedeniyle sizleri yürekten kutluyoruz. Yürüyüşçülerimiz Keşan'da çok kıymetli olan SARDOS derneğini partner olarak seçmişler. Hem SARDOS'a hem de Zamanın Şahitleri Derneği üyelerine Çanakkale ruhu ve heyecanını bizlere bir kez daha yaşattıkları için teşekkür ediyoruz. Burada kendinizi evinizde gibi hissedin. Çanakkale'de ömrünüz boyunca unutamayacağınız anılar yaşayacaksınız ve ülkenize geri döndüğünüzde bunu sürekli hatırlayacaksınız. Atalarınızın destekleri bizler için gurur verici. Sizlere Atalarımızın torunları olarak şükranlarımızı sunuyoruz. İyi ki varsınız şehrimize hoş geldiniz şeref verdiniz. Hepiniz bizlerin kardeşisiniz."

Yürüyüş ekibi kısa bir molanın ardından ellerinde Türk ve Bosna Hersek bayraklarıyla birlikte Keşan'dan ayrıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Helvacıoğlu Saraybosna Çanakkale Keşan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title