Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşar Esad ile telefonda görüşebilir

Güncelleme:

Hükümete yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile telefonda görüşebileceğini öne sürdü. İddiaya göre bu teklif Soçi zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Putin'den geldi.

2011 yılında komşu ülke Suriye'de başlayan iç savaş nedeniyle Esad zulmünden kaçan milyonlarca Suriyeli, ülkemize sığındı. Savaş hala Suriye'nin birçok bölgesinde devam ederken dikkat çeken bomba bir iddia ortaya atıldı.

PUTİN, DİYALOG TAVSİYESİNDE BULUNDU

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Soçi'ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus lider Putin ile Suriye'ye ilişkin fikir alışverişinde bulundu. Dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Putin'in Suriye sınırındaki terör yapılanlamalarına karşın kendisine "Mümkün olduğunca bunları, rejimle birlikte çözme yolunu tercih ederseniz çok daha isabetli olur" önerisi getirdiğini söylemişti.

TELEFONDA GÖRÜŞEBİLİRLER

Bu gelişmelerin ardından iktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye Gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Esad'ın görüşebileceğini öne sürdü. Habere göre Ankara bu görüşme için "Henüz erken" değerlendirmesinde bulundu. Ancak olası bir Erdoğan-Esad görüşmesinin bir telefon düzeyinde gerçekleşebileceği kaydedildi. Türkiye ve Suriye arasındaki görüşme trafiğinde bölgeyi iyi tanıyan uzmanlardan bir komisyon kurma safhasına geçildi. Bir Körfez ülkesi ile Afrika'daki bir İslam ülkesi ara buluculuk yapıyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi?
500

Yorumlar (18)

Erdem Taner:

Mükemmel bir haber.Yıllarca küstüğü mısırla konuşabiliyorsa mülteciler için esadla görüşebilir.

176
13
yanıtYanıtla
Glock:

Seçim çalışmaları sonuç verdi sokaktaki seçmen hangi partiden olursa olsun akpden soğudu önümüzdeki dönemde büyük indirimler suriyilelilerin gönderilmesi haberlerle çok karşılacağız . Seçim yatırımı .

136
28
yanıtYanıtla
Mustafa Mekin:

AKP den soğuyan filan yok senin gibi chp liler zaten oy vermiyodu vermezde. burada laf salatası yaparak boşuna kendinizi yormayın

yanıt2
yanıt9
Eray Içkaya:

İNSALLAH SEN SAĞDAN BEN SOLDAN ORTADA BULUŞALIM DER . TEMİZLENEN ALANA DA MÜLTECİLERİ GERİ YOLLAR . ARTIK SIKILDIK.....

126
17
yanıtYanıtla
Enes Bey :

Dış Politikada dostluk yoktur çıkar ilişkisi vardır... Doğru bir adım .

95
10
yanıtYanıtla
Halit:

bu esadı bilmeyen çoktur ordaki sistem ülke benim diyor istediğimi asar keserim diyor adamlarıda gözünü kırpmadan öldürüyor yoksa suriyeliler bizim çemkirmemize hayran değiller öteki yanda ölüm bu yanda sefalette yaşamak var tabiki bizi seçiyorlar orda karışan olmasa burda durmazlar

23
49
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Esad'ın babası da uzun yıllar Suriye'nin başındaydı. Şimdi oğlu da yıllardır Suriye'nin başında. Suriyeli kaçak göçmenlerin Türkiye'ye kaçmaları için akılları başlarına yeni geldi herhalde....

yanıt4
yanıt0
Haci Taştan:

Geç ile kaldı hemen görüş tc vatandaşlığı dağıttıkları la beraber suriyelileri ülkelerine gönder reis yoksa bu suriyeliler sana ekonomik sorunlarla birlikte oy kaybettirecek.

63
5
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

Erdoğan bir an öce Esad'la görüşsün de Suriyeliler ülkelerine geri dönsünler.

49
1
yanıtYanıtla
Zulkarneyn :

Esad bir piyondur. Ülkeyi bölüştürmüş; bir kısmını irana bir kısmını rusyaya bir kısmını abdye vermiş- korumasını rusların yaptırdığı tahtadan lider... Putinden habersiz tuvalete gidemez.

8
27
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title