Haberler

BODRUM'DA 2 BİN 400 YIL ÖNCE İNŞA EDİLEN SUR DUVARLARI TURİZME KAZANDIRILACAK --

Güncelleme:

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, 2 bin 400 yıl önce Karya Satrabı Mausolos tarafından inşa edilen tarihi sur duvarlarının yer aldığı alanda tur rehberleri ile incelemelerde bulunan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Alanın tanıtımını ve lansmanını uzman arkadaşlar tarafından çok yakında...

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, 2 bin 400 yıl önce Karya Satrabı Mausolos tarafından inşa edilen tarihi sur duvarlarının yer aldığı alanda tur rehberleri ile incelemelerde bulunan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Alanın tanıtımını ve lansmanını uzman arkadaşlar tarafından çok yakında yapacağız" dedi.

Bodrum'da, 2 bin 400 yıl önce Karya Satrabı Mausolos tarafından inşa edilen Halikarnassos Surları'nı kurtarma kazısı, temizlik ve çevre düzenlemesi, Bodrum Belediyesi ve Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı (AKADEMİA) ortak çalışması ile Bodrum Su altı ve Arkeoloji Müzesi denetimde yürütülüyor. 2020 Kasım ayında başlayan çalışmalar kapsamında bugüne kadar 7,5 kilometrelik duvarların 1,2 kilometresi gün yüzüne çıkarıldı. Surlar, duvarları, kuleleri, Mylasa, Pedesa ve Myndos kapıları ile sadece bir sur değil, önemli bir anıt eser olarak kabul ediliyor. Temizlik ve kazı çalışmaları sırasında Roma Dönemi'nde yapıldığı belirlenen bin yıllık drenaj borusu da bulundu. Restore edilen drenaj borusunun cam ile çevrilerek koruma altına alınıp sergileneceği belirtildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla Turist Rehberleri Odası (MUTRO) yetkililikleri ile turist rehberleri de alanda gezi ve inceleme yaptı.

'BURADA ÇOK CİDDİ KAZI ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜLDÜ'

Sur duvarlılarıyla ilgili konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Toplam 1200 metre civarında bir sur alanını ortaya çıkardık. Burada çok ciddi kazı çalışmaları yürütüldü. AKADEMİA ve belediyemizin ortak çalışmasıdır. Adnan Diler hocamız bizim bu konuda danışmanımızdır. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın onayı ile yapılan bir çalışmadır. Gidiş ve geliş olmak üzere sağlı sollu 2.5 kilometrelik yürüyüş yolu yaptık. Alanın tanıtımını ve lansmanını çok yakında uzman arkadaşlar tarafından yapacağız. Bugün bölgeyi incelemek için geldik. Bu surlar 7.5 kilometre. Devamı için kuruldan onay alındı, kazı çalışmaları başlatılmadı. Gerekli destek sağlanırsa devamını da turizme kazandıracağız" ifadelerini kullandı.

Muğla Rehberler Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Delegesi Ülkehan Bayram, "Şu an TUREB Bodrum'da 425 lisanslı rehberimiz var. Türkiye çapında ise 11 bin rehberimiz var. Tüm rehberlerimizi bu konuda bilgilendireceğiz. Bodrum tanıtımına çok önemli bir katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title