Haberler

Bm: Afrika Boynuzu'ndaki Kuraklıkta 1 Milyondan Fazla İnsan Evsiz Kalıyor

Güncelleme:

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 18 Haziran (Xinhua) -- BM sözcüsü Cuma günü Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Afrika Boynuzu kuraklığında 1 milyondan fazla insanın evsiz olduğunu ve yiyecek, su ve otlak aradığını söyledi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 18 Haziran (Xinhua) -- BM sözcüsü Cuma günü Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Afrika Boynuzu kuraklığında 1 milyondan fazla insanın evsiz olduğunu ve yiyecek, su ve otlak aradığını söyledi. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in sözcü yardımcısı Farhan Haq, "Durumun ne kadar vahim ve acil olduğunu yeterince vurgulayamıyoruz" dedi. BM İnsani Yardım Kuruluşları, "alışılmadık bir durum içinde bulunulduğunu ve hızlı hareket edilmezse çok ciddi can kayıplarıyla karşı karşıya kalınacağını" bildiriyor.

Etiyopya, Kenya ve Somali'de 12 milyondan fazla insanın yeterli miktarda temiz suya erişemediğini de dikkat çeken Haq, kadınların ve çocukların su getirmek için daha fazla yürüdüğünü, susuz kalma ve fiziksel ve cinsel şiddet risklerinin bulunduğunu ve ailelerin ayrıca yüksek hastalık riskleriyle karşı karşıya olduğunu kaydetti. Haq, 18,4 milyondan fazla insanın ciddi gıda güvensizliği ile karşı karşıya olduğunu da belirtti. 200.000'den fazla insanın halihazırda feci bir açlıkla karşı karşıya olduğu Somali'de kıtlık riski artıyor. Sözcü, "Bu yıl şimdiye kadar, insani yardım ortaklarımız Etiyopya, Kenya ve Somali'de yaklaşık 7,7 milyon kuraklıktan etkilenen insana yardım etti, ancak önümüzdeki aylarda hayatları ve geçim kaynaklarını kurtarmak ve açlık ve ölümü önlemek için acilen daha fazla kaynağa ihtiyacımız var" dedi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Birleşmiş Milletler Afrika evsiz Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title