Haberler

BM Temsilcisi ile Ummanlı Bakan Yemen'deki ateşkesi görüştü

Güncelleme:

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, Umman Dışişleri Bakanı Bedr bin Hamed el-Busaidi ile Yemen'deki ateşkesin devamlılığını sağlamak için sarf edilen çabaları görüştü.

Umman Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Busaidi, ülkesini ziyaret eden BM Temsilcisi Grundberg ile bir araya geldi.

BM öncülüğünde Yemen'de sağlanan ateşkesin devamlılığı için sarf edilen çabaları ele alan ikili, "Yemen halkının güvenlik ve istikrar taleplerini gerçekleştirecek siyasi bir sürece girmenin önemi" üzerine konuştu.

Yemen'de BM girişimiyle 2 ay süreli ateşkes

Yemen'deki İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

BM Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, Yemen hükümeti ve Husilerin 2 Nisan yerel saatle 19.00'dan itibaren hava, kara ve deniz operasyonlarını 2 ay boyunca durdurmayı kabul ettiğini duyurmuştu.

Grundberg, tarafların akaryakıt gemilerinin Hudeyde limanlarına girmesi ve Sana Havalimanı'ndan bölgede önceden belirlenmiş noktalara ticari uçuşlar yapılması konusunda da anlaştığını belirtmişti.

Yemenli taraflar arasında 2015'ten bu yana pek çok defa ateşkese varılmış ancak bunlarda başarı elde edilememişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title