Haberler

Bitlis Şehidi Törenle Memleketine Uğurlandı

Bitlis'in Hizan ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında Pkk'lı teröristler tarafından ormanlık alandan roketatar ve uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu şehit olan Uzman Çavuş Bahattin Dolma Bitlis'te yapılan törenin ardından memleketi Sinop'a uğurlandı. Şehidin eşi Büşra Dolma ise törene askeri kıyafet giyerek katıldı.

Hizan'a yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Nazar bölgesinde ormanlık alana gizlenen bir grup Pkk'lı terörist akşam saatlerinde askeri aracın geçişi sırasında roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıya askerler anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çıkan çatışmada Uzman Çavuş Bahattin Dolma şehit olurken, 1 korucu da yaralandı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Dolma için Bitlis İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Vali Yardımcıları Kamil Güzel ve Hakan Şeker, Tatvan 10'uncu Komando Tugay Komutan Vekili Albay Taner Dinç Yürek, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Mustafa Gezer, kurum amirleri, askeri erkan, polis memurları ve vatandaşlar katıldı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu tören alanına getirildikten sonra özgeçmişi okundu. Bitlis Valisi Çınar, yaptığı konuşmada Allah'ın milleti vatansız bırakmamasını dileyerek, vatanın namus, özgürlük, haysiyet ve şeref olduğunu söyledi. Vali Çınar, "Her yandan bir saldırı var. DEAŞ, DHKP-C, PKK ve son yaşadığımız o büyük kalkışmada FETÖ dediğimiz terör örgütü ve bütün taşeronları, tarihin her döneminde soykırımlar, zulümler, kirli ve karanlık işler yapmış emperyalist egemenler, kendi kirli emellerini gerçekleştirmek için bunları üzerimize salıyorlar. Devletimiz bu karanlık ve mafyavari adaletten yoksun güç ve devlerle boğuşurken, evimizin kaba tabiriyle bu soysuz itleri sağdan soldan paçamıza yapışıp bizi bu emperyalist egemenler karşısında yere düşürmek ve zayıflatmak istiyorlar. Ama bunu başaramayacaklar. Almanya'nın soykırım kararı alması, PKK'nın yavrusu ve uzantısı olan terörist örgüt PYD'ye devlet muamelesi yapması, şu son yaşadığımız büyük ihanet kalkışmasında bu kadar şehit vermemize ve kıyım olmasına rağmen, bize demokrasi öğretmeye kalkanların hiçbirisi gelip baş sağlığı dilemeyecek kadar alçak ve nezaketsiz davranabildiler. Bu resmi önümüze koyduğumuzda bir hakla batılın savaşını çok net olarak görebiliyoruz. Türkiye'nin dünyadaki bütün mazlum ülkelerin, Müslüman olan ve olmayanların umudu haline gelmesi, bu egemen, emperyalist ve mafya ülkelerin korkmasına da sebep oluyor. Ama çareleri yok. Cenab-ı Allah'ın izniyle büyük kökleri salmış bu büyük dev ağaç, büyüyecek herkesi kendi gölgesinde toplayarak, bütün dünyaya huzuru sağlayarak gelişecek. Ona da hepimiz eminiz"dedi.

Allah'ın fitne ve fesatlık yapan düşmanlara fırsat vermeyeceğini de belirten Vali çınar, "Biz Buradayız, dimdik ayaktayız. Bu millet, ordumuz, askerimiz, korucumuz ve polisimiz kendisine şehit olmayı şeref bilir, bir adım geri atmaz ve atmayacak. Herkesin hevesi kursağında kalacak. Bu yetmeyecek ama gereğini de milletimiz ve devletimiz yapacaktır. Birileri dağlarda fareler gibi saklanır, oradan oraya kaçar, işbirlikçi hainlerin yardımıyla saklanma yöntemlerinden başka bir şey bilmez. Erkekleri kadın kıyafeti etek giyip şerefsizce insanların, kadınların ve çocukların oturduğu lojmanlara roket atar, kalabalıkların ortasına bombalar koyar, pislik gibi ölürler. Gelecek nesiller dua yerine bunlara lanet okur. Tarih bunları hainler olarak yazar. Birileri de şerefiyle ölür. Vatanını ve milletini savunurken etek giyenlere karşı erkekçe ölür. Tarihte gelecek nesiller de bunları lanet yerine büyük dualarla anar. Bu da büyük bir şereftir. Cenabı Allah'tan şehidimize rahmet, yaralılarımıza da şifalar diliyorum, Şehidimizin ailesine ve silah arkadaşlarına sabırlar diliyorum"diye konuştu.

Asker kıyafeti giyerek törene katılan ve ayakta durmakta güçlük çeken şehidin eşi Büşra Dolma'yı, kadın askerler teselli etmeye çalıştı. Eşinin tabutuna sarılarak fotoğrafını öpen Dolma, gözyaşlarını tutamazken, duygulu anlar yaşandı. İl Müftü Vekili Ramazan Çiftçi'nin dua okumasının ardından şehidin cenazesi memleketi Sinop'a uğurlandı.

- Bitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bitlis Sinop Hizan PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title