Haberler

Hormon tedavisi gören Alman çoban köpeği, artık yavrularını yemeyecek

Güncelleme:

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Koçkaya, geliştirdiği hormon tedavisi yöntemiyle yavrularını yiyen "Angle" isimli 6 yaşındaki Alman çoban köpeğini tedavi etti.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Koçkaya, geliştirdiği hormon tedavisi yöntemiyle yavrularını yiyen "Angle" isimli 6 yaşındaki Alman çoban köpeğini tedavi etti.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Koçkaya'nın yaklaşık 7 yılda tamamladığı çalışma, Kangal çoban köpeklerinde görülen bir oksitosin hormonu eksikliğinin, annenin yavrularını yemesine neden olduğunu ortaya çıkardı.

Koçkaya'nın bu çalışması, uluslararası dergilerde de yayımlanarak literatüre geçti.

İlk kez yapılan bu çalışma yurt dışındaki bazı hayvanat bahçeleri yetkilileri ve hayvanseverlerin ilgisini çekti.

Çalışmanın ardından tedavi sürecine geçildi. Kangal köpeklerine oksitosin hormonu enjekte edilip yavru yeme probleminin önüne geçildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Koçkaya, "Yaklaşık 6-7 yıllık bir süreçte maternal kanibalizm (annelerin yavrularını yeme durumu) için hormon tedavisi protokolü geliştirdik. Tedavi protokolünü Kangal köpeklerine uyguladığımızda çok olumlu sonuçlar almıştık." ifadesini kullandı.

Daha sonra farklı hayvan ırklarının ve hayvan türlerinin tedavisi için hayvan sahiplerinin kendilerine ulaştığını aktaran Koçkaya, şunları kaydetti:

"En son Antalya'nın Alanya ilçesinden Uğur Özdemir isimli bir vatandaş bize ulaştı. Uğur Bey'in 'K-9' dediğimiz Alman çoban köpeğinde maternal kanibalizm sorunu olduğunu tespit ettik. Doğumdan sonra 15 günlük süreçte kendisiyle sürekli temas halinde bulunduk. Tedaviyi nasıl ve hangi yöntemlerle uygulamamız gerektiğini kendisine anlattık. Köpeğimizde 11. günün sonunda artık agresyon skalası tamamen ortadan kalkmıştı. Tedavi protokolünü uyguladıktan sonra köpeğimiz doğurduğu üç tane yavruyu yemedi."

Kaynak: AA / Güncel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kangal Sivas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title