Haberler

'Bilge Kral Aliya' Anılıyor

Güncelleme:

Bosna-Hersek'in bağımsız ve egemen bir devlet olması için ömrünü adamış ve Müslümanlar için verdiği hayat mücadelesi ile binlerce gence idol olmuş Boşnak devlet adamı merhum Aliya İzzetbegoviç, Elazığ Belediyesi tarafından hayatını konu alan bir panel ile anılacak.

Panel, 16 Ekim Salı günü saat 19.00 da Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. 'Uluslararası Alija İzzetbegoviç Paneli'nin moderatörlüğünü Mustafa Doğan yapacak.

Programda Bosna milli marşının yazarı ve aynı zamanda Aliya İzzetbegoviç'in en yakın dava arkadaşı Prof. Dr Cemalettin Latiç ile "Bosna Hersek Seyahat Rehberi, Türkiye'den Dünyaya Bakış, Bosna Hersek'in Dünü, Bugünü ve Yarını" gibi eserleri kaleme alan bürokrat, eski milletvekili ve yazar Dr. Hüseyin Kansu da konuşmacı olarak katılacak.

BAŞKAN YANILMAZ: "ALİYA'NIN MÜCADELESİ YENİ NESLE ÖRNEK OLMALI"

Konuyla ilgili açıklama yapan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yıllarca sırp saldırıları karşısında yalnız bırakılan Bosna-Hersek'in, hür bir devlet olması için hayatı pahasına mücadele etmiş ve yeni nesle örnek teşkil edecek yüzlerce esere imza atmış Aliya İzzetbegoviç'in, liderlik vasfı ve felsefi kişiliği ile Türk dünyasında hayranlık duyulan bir lider olmasının bütün boyutlarıyla aktarılacağı 'Uluslararası Alija İzzetbegoviç Paneli'ne, tüm hemşehrilerimizi beklediklerini kaydetti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title