Haberler

Bezmialem Vakıf Üniversitesi İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı

Güncelleme:

Bezmialem Vakıf Üniversitesi İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezinin (İLMER) resmi açılış töreni 14 Mayıs Eczacılık Günü etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirildi.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezinin (İLMER) resmi açılış töreni 14 Mayıs Eczacılık Günü etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirildi.

Abdülhamid Han Oditoryumu'nda yer alan Erich Frank Konferans Salonu ve İLMER laboratuvarında düzenlenen törenle açılan İLMER'de ilaç keşfi, jenerik ilaç, değer katılmış (value added) ürünler ve biyoteknolojik ilaç araştırmaları gerçekleştirilecek.

Eczacılık Fakültesi Dekanı ve İLMER Müdürü Prof. Dr. Gülaçtı Topçu, İLMER'de gerçekleştirecekleri çalışmalarla Türkiye'nin ilaç alanında yerli üretim ağırlıklı ilerlemesine katkı sağlamayı planladıklarını söyledi.

Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu da İLMER'in, üniversite bünyesindeki lisansüstü programlarındaki öğrencilere ve araştırmacılara ilaç keşfi, ilaç geliştirme süreci, pre-klinik araştırmalar, yeni ilaç formülasyonları, jenerik ilaçlar, diğer eşdeğer ilaçlar, değer katılmış ürünler, biyoteknoloji ilaçlar ve tıbbi cihazlar gibi konularda detaylı bilgi sahibi olma imkanı sağlayacağını belirtti.

Açılış programında Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD) Genel Sekreteri Dr. Ümit Dereli, AİFD Sağlık Politikaları Direktörü Nihan Burul Bozkurt, İLKO İlaç AR-GE Direktörü Dr. Ecz. Onur Pınarbaşı ve Novo Nordisk Farmakovijilans Müdürü Hacer Coşkun Çetintaş da ilaç endüstrisinin günümüzde geldiği küresel ekonomik büyüklük ve Türkiye'nin bu alandaki yeri gibi konu başlıklarını içeren sunumlar gerçekleştirdi.

Ayrıca Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Başkanı Arman Üney de etkinliğe bir video mesajı gönderdi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi.

Törene Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Akça, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Tuncay, Genel Sekreter Dr. Zeynep Görmezoğlu'nun yanı sıra, İstanbul Eczacı Odası Başkanı Şeker Pınar Özcan ve sektör temsilcileri iştirak etti.

Etkinlik, katılımcıların İLMER laboratuvarını incelemesi ve yetkililerden bilgi almasıyla sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title