Haberler

Beyoğlu'nda Piripaşa Kütüphanesi açıldı

Güncelleme:

Beyoğlu Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Her Semte Bir Kütüphane" projesi kapsamında Piripaşa Kütüphanesi okurlarla buluştu.

Piripaşa Semt Konağı içerisinde kurulan kütüphanenin açılış töreninde Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, ilçenin bütün mahallelerinde birer kütüphane yapmayı planladıklarını söyledi.

Yıldız, kitapların kokusunu çocukların hissetmesi gerektiğini ifade ederek, "Çocuklarımız kitaplarla büyüsün istiyoruz. Çünkü bizim medeniyetimiz bir kitap medeniyetidir." dedi.

Kitap okuma yarışmaları düzenleyeceklerini belirten Yıldız, şöyle devam etti:

"Büyük bir kütüphane yapmayı da hedefliyoruz. İnşallah Turabibaba Kütüphanesi yanında Turabibaba Kütüphanesi'nden 10 kat daha büyük bir mekanı Beyoğlu'na kazandıracağız. Beyoğlu'nda Semt Konaklarının bir bölümünü kütüphaneye çevirmek istiyoruz ki, çocuklarımız kitap okusunlar, ders çalışsınlar. Hepimizin evi aynı değil, çocukların ders çalışma yerleri olmayabiliyor. Hasköy'de kafe olarak kullanılan yer de bir kütüphane olarak yakında hizmete girecek. Hasköy sahiline çocuklar için spor sahaları yaptırıyorum. Hasköy Kültür Merkezi'ni de kurduk. Orada Büyükşehir Belediyesi tarafından bir yüzme havuzu da yapılıyor. Su Sporları Merkezi olacak. Ramazan'da da Hasköy'de gösterim merkezi olarak tabela koyduğumuz yerde Ramazan etkinlikleri, Ramazan'dan sonra da kültür etkinlikleri yapacağız. Her şey aslında çocuklarımız için."

Beyoğlu'nda okuma alışkanlığının artırılması ve vatandaşların kitaplara daha kolay ulaşmasını sağlamak amacıyla Kütüphane Seferberliği kapsamında Turabibaba Kütüphanesi'nin yanı sıra dokuz kütüphane tamamlanarak hizmete açıldı.

Semt kütüphanelerinin onuncusu olan Piripaşa Kütüphanesi'nde toplum bilimleri, edebiyat, sanat, sağlık gibi birçok konuda 2 bin 200'i çocuk, 2 bin 800'ü genel konular olmak üzere 5 bin eser yer alıyor.

Kütüphanede ayrıca "Kırmızı Sedir" başlığı altında yazar- öğrenci buluşmaları, kaligrafi, kitap ayracı, hikaye, şiir atölyeleri düzenlenecek. Çay, kek, internet hizmetlerinin de olacağı kütüphanede, "Yılın Okuyucuları" seçilerek, ödüllendirilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title