Haberler

Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası"

Türkiye Körler Federasyonu Başkanı Turhan İçli, TBMM'den bir beyaz baston yasası çıkararak, beyaz baston kullanımının standartlarını belirlemesini ve uyulması gereken kuralları güvence altına almasını istediklerini söyledi.

Türkiye Körler Federasyonu Başkanı Turhan İçli, TBMM'den bir beyaz baston yasası çıkararak, beyaz baston kullanımının standartlarını belirlemesini ve uyulması gereken kuralları güvence altına almasını istediklerini söyledi.

İçli, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla federasyon üyelerinin katılımıyla bir otelde düzenlediği basın toplantısında, her yıl 7-14 ocak arasında Beyaz Baston Haftası etkinliklerinin gerçekleştirildiğini ve görme engellilerin engellerini aşmak için çözümlerin ele alındığını belirtti. İçli, beyaz bastonun, görme engellilerin yollarını açan, bağımsız hareketlerini sağlayan bir araç olduğunu söyledi.

İçli, "Halkımızdan beyaz bastonun önemini kavramasını, TBMM'den ise bir beyaz baston yasası çıkararak, beyaz baston kullanımının standartlarını belirlemesini ve beyaz baston konusunda uyulması gereken kuralları güvence altına almasını istiyoruz." diye konuştu.

Beyaz bastonun, körlerin bağımsızlığının güvencesi olduğunu anlatan İçli, "İşte ben buyum, körüm, körlüğümden utanmıyor, ezilmiyorum. Kimseye yük olmadan mesafeleri aşıyor, hedefime ulaşıyor ve özgürlüğümü yaşıyorum. Onunla düştüm yollara, aştım dağları, işte ben onunla güçlüyüm, onunla yeni ufuklara doğru yürüyor, koşuyorum." ifadelerini kullandı.

İçli'nin açıklamalarının ardından katılımcılara, görme engellilerin beyaz bastonları ile kent içinde, kaldırımlarda, kendilerine ayrılan sarı şeritli yollarda yürürken karşılaştıkları zorlukları ve bu zorlukların ortadan kaldırılması için yapılması gerekenleri anlatan kısa film, sesli anlatım tekniğiyle sunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Engelliler Haftası Turhan İçli Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title