Haberler

Bergama Kozak Yaylası'nda trüf mantarı üretilecek

İzmir'in Bergama ilçesindeki Kozak Yaylası'nda trüf mantarı üretilecek.

İzmir'in Bergama ilçesindeki Kozak Yaylası'nda trüf mantarı üretilecek.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, son yıllarda fıstık çamı ağaçlarında yaşanan sorunlar nedeniyle gelir kaybı yaşayan Kozak Yaylası halkına destek olmak amacıyla ekonomik anlamda çözümler üretildiği belirtildi.

İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince başkanlığındaki ekibin, bölge ormanlarında teknik bir çalışma gerçekleştiği ve çam fıstığı ağaçlarının altında trüf mantarı arandığı bildirildi.

Özel yetiştirilmiş köpeklerin kullanıldığı aramada şimdiye kadar, meşe gibi geniş yapraklı ağaçlarının altında ortaya çıkan trüflere fıstık çamı ağaçlarının altında da rastlandığı, 1 saat içinde yaklaşık 1,5 kilogram kadar trüf mantarı toplandığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, İzmir ve Manisa'da trüf mantarı üretiminin arttırılması için son 5 yıldır çalışmalar yürütüldüğünü bildirdi.

Bu doğrultuda 33 hektar doğal trüf alanı tespit edildiğini belirten Derince, şunları kaydetti:

"Ayrıca 12-13 hektarda yapay trüf ormanı tesis edilip 2 bin 416 trüf aşılı meşe fidanı dikilmiştir. Bergama Kozak Yaylası'nda 20 hektar zengin doğal trüf alanı tespit edilmiştir. Bu alanlardaki trüf mantarı, fidan üretim aşamasında kullanılacaktır. Fıstık çamından olan kaybımızı inşallah trüf ile telafi edip orman köylümüze ekonomik anlamda katkı sağlayacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Kozak Yaylası Bergama Derince İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title