Haberler

Bergama'da tarımda zararlı böceklere dijital takip

Güncelleme:

İzmir'in Bergama ilçesinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün başlattığı "İyi Tarım Uygulamalarında Dijital Feromon Tuzak ile Anında Görüntü" projesi kapsamında yerleştirilen tuzaklar ile zararlı türler gün boyu izleniyor.

İzmir'in Bergama ilçesinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün başlattığı "İyi Tarım Uygulamalarında Dijital Feromon Tuzak ile Anında Görüntü" projesi kapsamında yerleştirilen tuzaklar ile zararlı türler gün boyu izleniyor.

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tarımdaki zararlı türleri erkenden tespit etmek amacıyla başlatılan proje kapsamında Bergama'daki zeytinlik alanların belirlenen bölümlerine 4 adet dijital tuzak yerleştirildi.

Dijital tuzakların kurulumu sırasında gazetecilere bilgi veren Bergama İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi Ali Şahin, tuzağın içerisine yerleştirilen feromonla birlikte kamerayla veri akışını takip ettiklerini belirterek, "Üreticinin doğru zamanda doğru ilacı tam zamanlı kullanmasını sağlıyoruz. Zeytin güvesi zarar vermeye başlıyor ama üretici bunu kaçırabiliyor. Biz daha öncesinden tuzaklardan bilgi alarak hemen 3-4 farklı lokasyonda bilgileri topluyoruz. Dijital ortamda tüm üreticilerimize bilgileri SMS yoluyla gönderiyoruz. Üretici de o süre içerisinde hemen mücadele etmeye başlıyor" diye konuştu.

Dijital tuzaklar aracılığıyla zeytin sineği, zeytin güvesi gibi zararlı türü ve yoğunluğu merkeze aktaran sistemin, üretim alanlarına gidilmeden zararlı popülasyonun gün boyunca takip edilmesi ve ilaçlanmaya karar verme imkanı sağladığı belirtildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce zeytinliklerin yanı sıra üzüm bağları, mandalina ve şeftali gibi meyve bahçeleri de olmak üzere 11 ilçede yaklaşık 50 adet yerleştirildiği ifade edilen dijital feromon tuzaklar sayesinde bitkisel üretimde verim ve kalitenin arttırılmasının amaçlandığı aktarıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hisarcık Bergama İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title