Haberler

Beledeyi Başkanı'na 650 Bin TL'lik Makam Aracı

Güncelleme:

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in kullanması için, belediyeye ait şirket tarafından alınan 650 bin lira değerindeki araç, tepkilere neden oldu.

Düzce Belediyesi'nin şu an borcu 140 milyon TL. Fakat bu kadar borca rağmen Düzce Belediyesi'ne bağlı YEYPAŞ isimli şirketin 650 bin TL değerinde Audi marka makam otomobili alması kentte tepkilere neden oldu. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise şu an incelemelerde bulunmak üzere Çin'de. Keleş ilk kez 2004 yılında Düzce Belediye Başkanlığı'na seçilmişti. Keleş 2014 Yerel Seçimleri'nden de zaferle ayrıldı.

Düzce Belediyesine bağlı Yerel Yönetimler Gaz, Pazarlama, İnşaat, Turizm, Nakliye, Reklamcılık Ticaret ve Sanayi A.Ş (YEYPAŞ) isimli şirket, belediye başkanının makam aracı olarak kullanması için Audi A8L model makam aracı aldı. Araç, belediyenin garajına çekilirken, MHP ve CHP yaklaşık 650 bin TL değerinde makam aracı alınmasına tepki gösterdi.

"BELEDİYE BORÇ BATAĞINDA"

MHP Düzce İl Başkanı Abdullah Danışmaz, makam aracını YEYPAŞ'ın kredi kulanarak aldığını, aracı Düzce Belediyesi'ne kiraladığını söyledi. Düzce Belediyesi'nin borç batağında olduğunu belirten Danışmaz, "Belediye başkanı belediyenin şirketi olan YEYPAŞ üzerinden kredi çekerek, firmaya 650 bin TL civarında Cumhurbaşkanı ile Genelkurmay Başkanı'nın kullandığı lüks aracı satın alarak, kendine kiralama yoluyla makam aracı yapmıştır. Düzce'de bu kadar yapılması gereken işler varken ve Düzce Belediyesi borç batağındayken, bunu belediye başkanı her defasında dile getirirken, kendine özel olarak 650 bin TL civarında Audi A8 Long kasa aracı alması burada yaşayan insanlara haksızlık, saygısızlık ve züldür. Bunu kabul etmiyoruz" dedi.

"ARACINI NEREYE SAKLADILAR MERAK EDİYORUZ"

Tepkiler üzerine makam aracının belediyenin garajından alınarak, kendilerinin bilmediği bir yere götürüldüğünü ifade eden Danışmaz, "Aracı nereye sakladılar merak ediyoruz. Bunun Düzce halkına uygun bir davranış olmadığını tekrar dile getiriyorum. Düzce Belediyesi'nin yaklaşık 140 bin TL borcu var. Bundan dolayı önünün kesildiğini ve maaş ödeyemediğini söylüyor. Kendi zevkini sefasını düşünüyor. Kurnazca davranarak torba yasadan önce 650 bin TL'lik aracı alarak kendine tahsis etmiştir" diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET HATIRLATMALI SORULAR

CHP Gençlik Kolları ise yaptığı açıklamada, Keleş'in pahalı makam aracı alması nedeniyle kınayarak, şu soruları sordu:

-Neden bu kadar pahalı bir araç satın almak için ihtiyaç duydunuz ?

-Asgari ücretin 850 TL olduğu ülkemizde bu kadar pahalı bir makam aracının alınmasının nedenleri nelerdir

-Kendi personelinizin maaş ödemelerinde de pahalı makam aracı alırken ki gibi titizlik ve aynı hassasiyeti gösteriyor musunuz

-Düzce Belediyesi'nin o kadar borcu bulunurken alınan bu araç sizce mantıklı mıdır?

Mehmet Keleş'in pazartesi günü görevine başlayacağı bildirilirken, belediye yetkilileri konu hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Mehmet Keleş Düzce Audi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500

Yorumlar (40)

Mehmet:

Adam iyi ki belediye başkanı.Daha yüksek bi makama gelse kesin aldığı aracı altın kaplatır bu haramzadeler.

26
0
yanıtYanıtla
ufukknnhzr_73@mynet.com:

daha üst makamdakiler daha büyük götürüyor. gemicikler ,villalar alıyor, limanları zaptediyorlar. öyle audi, mersedeste neymiş, çocuklarının cep harçlığı değerinde onlar. ama olsun yiyorlarsa da hizmet ediyorlar, bundan öncekiler daha çok yiyor mantığındaki cahiller oldukça bunlar bizi daha çoook söğüşlerler. benim paramın kuruşunu yiyen kimse zehir olsun

yanıt0
yanıt0
AENMGERDE:

BUNLARRR DOYMAZ AÇ BOĞAZLAR . HEPSİNE ZEHİR ZIKKIM OLSUN...

26
0
yanıtYanıtla
cerkez:

mhp düsünsün millet böle haberleri gördükce nah oy verir

7
17
yanıtYanıtla
CAHİLLİK DİZBOYUMKS@KK.COM:

MHP NİYE DÜŞÜNECEK MAL MEHMET KELEŞ AKPLİ BELEDİYE BAŞKANI....

yanıt0
yanıt0
öztürkmuart-isyapar@hotmail.com:

sen malmısın kardeşim ne alakası var MHP ile.sen bak akp ye.yiy in lan yiyin tıksırıncaya kadar yiyin.kuldan utanmaz ALLAH tan korkmazlar.

yanıt0
yanıt0
HALKTAN BEKİR:

BU DAHA İYİ GÜNLERİZ...AKP YE TAPMANIN CEZASINI 2001 KRİZİNDEN DAHA BÜYÜK KRİZLE BU MİLLET ÖDEYECEK BU KADAR YOLSUZLUĞU SAVURGANLIĞI BI EKONOMİ KALDIRMAZ

21
1
yanıtYanıtla
ad soyad:

akp li belediye başkanı ama haberde hangi partiden olduğunu yazmamışlar.

20
0
yanıtYanıtla
tennur:

Daha neler duyucağız... Bu ne ki..Yazık!.. Yollarını şaşırmışlar ne diyelim.. Namazda da tövbe Allah''ım derler...

19
0
yanıtYanıtla
fukara:

yiyin tıkanıncaya kadar yiyin.allah fitil fitil burnunuzdan getirsin.son nefesinizde öyle acı çekinki.ben kimin bedduasın aldım diye feryat edin.sözüm kul hakkı yiyen herkese

19
0
yanıtYanıtla
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title