Haberler

Batman Üniversitesinde Yaratıcı Drama Etkinlikleri İle İngilizce Eğitimi Veriliyor

Güncelleme:

Hayat boyu öğrenme ilkesiyle yoluna devam eden Batman Üniversitesinde, her yaş grubu için farklı eğitimler veriliyor.

Batman Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından 7-13 yaş arası öğrencilere yönelik drama tekniği ile verilen İngilizce eğitiminde çocuklar hem eğleniyor hem de İngilizce öğreniyor.

Haftada 3 saat olmak üzere 24 hafta sürecek olan eğitimde 8'i kız 19 öğrenci eğitim alıyor. Klasik öğrenme yöntemlerinden farklı olarak nefes ve fiziksel egzersizlerle başlayan eğitimde öğrencilere dil eğitiminin yanı sıra özgüven aşılanarak iyi bir diksiyon ile kendini ifade edebilme yeteneğinin de kazandırılması hedefleniyor.

Kursta İngilizce eğitimi veren Batman Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Süleyman Başaran, temel amaçlarının çocuklara hissettirmeden İngilizceyi öğretmek olduğunu belirtti. Okullardaki klasik yöntemlerin dışında bir yöntemle İngilizce eğitimi vermeye çalıştıklarını anlatan Başaran, "Çocuklar ders aldığının, derste olduğunun bilincinde. Ama biz oyun oynayarak, drama etkinlikleri yaparak çocuklara hissettirmeden dolaylı bir şekilde İngilizce öğretiyoruz." dedi. Çocukların konuşma becerilerini oyunla geliştirmeye yönelik yöntemlerle onların hem eğlendiğini hem de sürekli hareket halinde oldukları için fiziksel olarak da gelişip sosyalleştiklerine dikkat çeken Başaran, öğrencilerin eğlendikleri için sıkılmadan İngilizce öğrendiklerini sözlerine ekledi.

Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde verilen İngilizce eğitimi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, çocukların oyun ile büyüdüğünü, rol yaparak öğrendiğini ve etraflarında gördüklerini bu şekilde organize ettiklerini söyledi. Rektör Demir açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Çocukların sadece kitap üzerinden değil, oyun oynayarak ve birbirleriyle etkileşimde bulunarak öğrenmelerinin önünü açmaya çalışıyoruz. Eğitimlerde sadece yabancı dil öğrenilmesini değil drama tekniği kullanılarak çocukların özgüvenini geliştirmeyi ve kendilerini ifade edebilme kabiliyetini kazanmalarını da amaçlıyoruz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Batman Üniversitesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli? MEHMET ALİ YILMAZ ÖLDÜ MÜ? Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü mü bulundu, ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title