Haberler

Başpapaz Sabagil'in Cenazesi Toprağa Verildi

Hatay'da hayatını kaybeden Antakya Ortodoks Kilisesi Başpapazı ve ruhani lideri Sami Bulos Sabagil'in cenazesi törenle toprağa verildi.

Hatay'da hayatını kaybeden Antakya Ortodoks Kilisesi Başpapazı ve ruhani lideri Sami Bulos Sabagil'in cenazesi törenle toprağa verildi.

Antakya Ortodoks Kilisesi'ne getirilen ve tabutu başında başta Beyrut Metropoliti Temsilcisi Gattaş Hazim olmak üzere birçok papazın dualar ettiği Başpapaz Sami Bulos Sabagil, duaların ardından son yolculuğuna uğurlandı. Törende başpapazın sesinden duaların dinletildiği sırada ailesi ve vatandaşlar gözyaşı döktü. Başpapazla son defa vedalaşmak isteyen yakınları ve akrabaları tabut içerisindeki cenazenin elini ve yüzünü öperek gözyaşı döktü.

Tabutun kilise dışına çıkarılması sırasında Antakya Belediyesi Bando Takımı da cenaze marşı çalarak Hrısitiyan vatandaşların acısına ortak oldu. Omuzlarda taşınan tabut kilise dışında bekleyen cenaze aracına yerleştirilerek Antakya Asri Mezarlığına götürüldü ve burada toprağa verildi.

Cenaze törenine Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ve Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Koçyiğit ve çok sayıda vatandaş katıldı. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beyrut Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title