Haberler

Başkentte İsrail Protestosu

MAZLUMDER Ankara Şubesi öncülüğünde toplanan bir grup, Nekbe'nin (Büyük Felaket) 71'inci yılında İsrail'i protesto etti.

MAZLUMDER Ankara Şubesi öncülüğünde toplanan bir grup, Nekbe'nin (Büyük Felaket) 71'inci yılında İsrail'i protesto etti.

İsrail Büyükelçiliği konutu önünde toplanan gruptakiler, "Özgür Kudüs İsrailsiz bir dünya" ve "İşgale son Filistin'e özgürlük" yazılı pankartlar açtı.

Daha sonra gruptakiler adına basın açıklamasını okuyan MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Osman Yurt, Ürdün'de 2 milyondan fazla, Suriye'de 500 bin, Lübnan'da ise 400 bin civarında Filistinli mültecinin zor şartlar altında yaşamaya çalıştığını söyledi.

"Filistinliler, mülteci oldukları ülkelerde, her türlü sistematik insan hakları ihlalleri ile karşı karşıyadırlar." diyen Yurt, mültecilerin çoğunun bulundukları ülkelerde, vatandaşlık hakkı alamadığından eğitim ve sağlık imkanlarına ulaşma konusunda pek çok sorunla yüz yüze kaldığını bildirdi.

Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır da Nekbe'nin büyük felaket günü olduğunu hatırlatarak, "Filistinli kardeşlerimizin acılarını yüreklerimizde paylaşıyoruz. Siyonist zalimleri ve dünyadaki tüm zalimleri şiddetle nefretle lanetliyoruz." dedi.

Grup, açıklamaların ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ankara İsrail Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title