Haberler

Başkent'te Nevruz coşkusu

Güncelleme:

Ankara'da Mamak Belediyesi tarafından, Türklerin bahar bayramı olarak yüzyıllardır kutladığı Nevruz Bayramı için renkli bir etkinlik gerçekleştirildi.

Ankara'da Mamak Belediyesi tarafından, Türklerin bahar bayramı olarak yüzyıllardır kutladığı Nevruz Bayramı için renkli bir etkinlik gerçekleştirildi.

Mamak Belediyesi, baharın müjdecisi Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenledi. Mamak Belediyesi'nin Ortaköy Mahallesi'nde inşa ettiği Mahalle Konağı'nda gerçekleşen etkinliğe Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak İlçe Jandarma Komutanı Uğur Avcı, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl, Milliyetçi Hareket Partisi Mamak İlçe Başkanı Mustafa Esen, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Kaymakam Sırmalı, Başkan Kös eve protokol üyeleri, konağın bahçesinde yakılan Nevruz Ateşi'nden atladı, demir dövdü.

NEVRUZ ATEŞİNDEN ATLANIP, ÖRSTE DEMİR DÖVÜLDÜ

Nevruz'un Türklerin Ergenekon'dan çıkış destanı olduğunu, yeniden doğuşu temsil ettiğini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "Türk'ün bayramını böylesi coşkuyla kutlamak, kendi özümüze dönüş anlamında çok önemli bir özelliği ortaya koyuyor. Bu tip etkinliklerin bayram havasında geçmesi bu bakımda da çok önemlidir. Biz Mamak Belediyesi olarak Türk'ün kadim gücünün yaşatılmasında elimizden geleni gösterdik, gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Demir dövme ve ateş üzerinden atlama gibi ritüellerinin gerçekleştirileceği kutlamada, Mamak Belediyesi Halk Oyunları Seğmen ekibi oynadıkları oyunla büyük alkış alırken, Mamak Belediyesi Orkestrası da mini bir Türk halk müziği konseri gerçekleştirdi. Ayrıca programa katılan vatandaşlara Mamak Belediyesi ikram araçlarından çay ve çorba ikram edildi.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mamak Belediyesi Nevruz Bayramı Ankara Mamak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title