Haberler

Başkan Ergün'e 'Ekmek Davası' Beraati

Manisa'da aralarında MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün de yer aldığı 47 sanığın yargılandığı ve kamuoyunda 'Ekmek Davası' olarak bilinen davada karar verildi.

Manisa'da aralarında MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün de yer aldığı 47 sanığın yargılandığı ve kamuoyunda 'Ekmek Davası' olarak bilinen davada karar verildi. Başkan Ergün ile birlikte 34 sanık beraat ederken, 13 kişi için ise 10 ay ile 3 yıl 4 ay arasında değişen çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

Manisa'da 2011'den beri görülen ve kamuoyunda 'Ekmek Davası' olarak bilinen davadan bugün karar çıktı. Manisa'da suç örgütü kurup ekmek satışında tekelleşmeye giderek ticaret özgürlüğüne engel oldukları, fırınlardan haraç topladıkları iddiasıyla aralarında MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, dönemin Zabıta Müdürü olan şimdiki Büyükşehir Zabıta Daire Başkanı Aydoğan İra ve zabıta memurlarıyla fırıncılar kooperatifi üyelerinin de bulunduğu 47 sanığın karar duruşması, Manisa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Başkan Ergün'ün katılmadığı karar duruşmasında, vekili Avukat Zeynel Balkız, savunmanın yazılı olarak verildiğini ifade ederek müvekkili hakkında beraat talebinde bulundu. Diğer sanık avukatları ise duruşmada son savunmalarını yaparak müvekkillerinin beraatlarını istedi.

ERGÜN'LE BİRLİKTE 34 SANIĞA BERAAT

Mahkeme heyeti incelenen dosya, dinlenen sanıklar ve tanık ifadelerinin ardından kararını verdi. Mahkeme başkanı, Ergün ve Zabıta Müdürü Aydoğan İra ile birlikte 34 kişi hakkında beraat kararı verdi. Rüşvet almak suçundan dönemin zabıta memurları Ü.E. 4 yıl 2 ay ve F.T.'ye 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Önceki dönemlerde fırıncılar tarafından kurulan kooperatifte görev yapan H.A.K., A.E., Y.K. ve H.G. kaçak ekmekle mücadele için kullanılan fondan 'menfaat sağlamak', 'iş ve çalışma hürriyetinin ihlali' suçlarından değişen sürelerde hapis cezasına çarptırıldı. Yine Kooperatif üyesi M.Ç. ise örgüte yardım etmek suçlamasıyla 10 ay hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti tarafından sanıklar için verilen kararlarda sanıkların temyiz yollarının açık olduğu bildirildi.

- Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cengiz Ergün Aydoğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title