Haberler

Başkan Ataç'tan 2 Temmuz Mesajı

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 2 Temmuz 1993’te yaşanan Sivas Katliamı’nın yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 2 Temmuz 1993'te yaşanan Sivas Katliamı'nın yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize edilen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında 35 kişinin yaşamını yitirdiği Sivas Katliamı'nın 25'inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Madımak'ta yaşananların insanlık dışı bir katliam olduğunu belirten Başkan Ataç'ın mesajında, "2 Temmuz 1993'te, aralarında Asım Bezirci, Behçet Aysan, Metin Altıok, Nesimi Çimen ve Hasret Gültekin gibi 33 yazar, ozan ve düşünür ile 2 otel görevlisi olmak üzere 35 kişi yaşamını kaybettiği Madımak Olaylarının 25. yıl dönümünde yüreğimiz bir kez daha yanmaktadır. Hiçbir mazeret çeyrek asır önce yaşanan bu katliamı mazur gösteremez. İşlenen, insanlık suçudur ve affedilemez. Bu katliamın Türkiye'de ortaya çıkardığı travmayı tam anlamıyla aşabilmek için ise hepimizin birlik ve beraberlik içinde olması gereklidir. İnsana ve insanlığa karşı işlenen suçlarla; dünyanın çağdaşlığa da demokrasiye de huzura da eremeyeceği açıktır. Yaşanan her katliam çağdaşlığa, demokrasiye, barış içinde yaşama ve çok kültürlü dokuya yapılan saldırıdır. Madımak'ta yaşananlar da ülkemizin ortak acısı olarak ilk günkü tazeliği ile hafızalarımızdaki yerini korumaktadır. Bu duygu ve düşünceler ile Sivas Katliamı'nda yaşamını yitiren tüm canları rahmet ile anıyor, benzer olayların yaşanmaması, toplumumuzun mezhepsel veya diğer farklılıklarından dolayı çatışmalara uğramaması için hepimize görevler düştüğünü hatırlatmayı görev biliyorum" ifadelerini kullandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tepebaşı Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title