Haberler

Başkan Akkaya: "Sorunlara Milli Çözümler Arıyoruz"

Türk Eğitim-Sen Tokat Şube Başkanı Hakan Akkaya, sendika olarak ülke sorunlarına katkı sağlamaya çalıştıklarını, bu sorunlara milli çerçevede çözümler getirilmesine gayret ettiklerini söyledi.

Türk Eğitim-Sen Tokat Şube Başkanı Hakan Akkaya, sendika olarak ülke sorunlarına katkı sağlamaya çalıştıklarını, bu sorunlara milli çerçevede çözümler getirilmesine gayret ettiklerini söyledi.

Sendika olarak amaçlarının Türkiye Cumhuriyeti'nin eğitimine ve eğitim sistemine katkıda bulunmak olduğunu söyleyen Başkan Akkaya, bu sorunları masaya yatırmanın ötesinde milli çerçevede çözümler bulmaya da gayret gösterdiklerini belirtti.

Başkan Akkaya, "Bizler bu görevi yapmaya devam edeceğiz. Türk Eğitim-Sen olarak bizim istediğimiz, her zaman dile getirdiğimiz gibi adaletli bir çalışma hayatı. 2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine başlarken yine okullarımızın kadrolu öğretmen ihtiyacı devam ediyor. Biz bu dönem 100 bin öğretmen ataması istemiştik. Bu talebimiz devam ediyor. Ama biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde bakanımız açıklama yaptı ve 20 bin öğretmen alınacağını duyurdu. Taleplerimiz doğrultusunda bu sayı maalesef sadece 25 bine çıkartıldı ama talebimizin sözü de verildi. Genel merkezimizin Türkiye genelinde yaptığı araştırma neticesinde yaklaşık 63 bin 829 ücretli öğretmenin çalıştığını belirlendi. Bu öğretmenlerin yaklaşık 8 bininin ön lisans mezunu olması yani formasyon eğitimi almamış mezunlardan oluşması bizi üzen en önemli nokta oldu. Bu, bizim için bir eksiklikti. Yine 106 bin 983 öğretmen ihtiyacının bulunduğu bir ülkede yalnızca 25 bin atama olması da bizler için üzücü bir durum. Bu eksikliklerin de tamamlanmasını ümit ediyoruz. Sözleşmeli çalışmanın tamamen çalışma hayatımızdan çıkmasını ve herkesin iş güvencesi olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hakan Akkaya Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title