Haberler

Basın Konseyi, Adana'da Seminerler Düzenliyor

Basın konseyi, Adana'daki Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi'nde gazetecilik, basın hukuku ve medya politikalarını ele alan çok sayıda seminer düzenleyecek.

Basın konseyi, Adana'daki Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi'nde gazetecilik, basın hukuku ve medya politikalarını ele alan çok sayıda seminer düzenleyecek. Önemli isimlerin öğrencilerle buluşacağı seminerler, 12 Mayıs'a kadar sürecek.

Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında gerçekleştirilen seminerlerin ilki 9 Mart'ta ÇÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonu'da yapılacak. Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, 'Haber Yazma Teknikleri', Misket Dikmen ise 'Haberciliğin Sınırları' konulu seminerde konuşacak. Usta adliye muhabirlerinden Toygun Atilla, 10 Mart'ta 'Adliye haberciliği' ve Ümit Aslanbay ise 'Magazin haberciliği' konusunda seminer verecek. 17 Mart'ta da Adanalı ünlü avukat Turgut Kazan dinleyicilere, 'Basın Hukuku-Ombudsmanlık' konulu sumun yapacak. 21 Nisan'da Doğan Satmış, 'Yeni Medyada Etik Sorunlar', Tülay Öçten, 'Radyo TV Haberciliği' ve Ümit Aslanbay da 'Siyasi Habercilik' konusularında görüşlerini paylaşacak. 5 Mayıs'ta Bahattin Yücel, 'Turizm Haberciliği' ve Mehmet Emin Güzbey de 'Sağlık haberciliği' hakkında düşüncelerini aktaracak. Etkinliğin kapanışı ise 12 Mayıs'ta Başar Yaltı'nın 'Habercilikte Kamu Yararı', Kenan Akın'ın 'Haberde gerçek nedir?' ve Muzaffer Baca'nın 'AB ve Medya politikaları' konusundaki seminerleriyle gerçekleştirilecek.

HERKESE AÇIK

'İletişim Bilimleri' ve 'Gazetecilik' konularında öğrencilerin mesleğin içindeki usta isimlerle sürekli buluşturulduğunu anlatan ÇÜ İletişim Fakültesi İletişim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, Basın Konseyi ile önemli bir proje geliştirildiğini kaydetti. Öğrenci ve akademisyenlerle ilgi duyan herkesin Basın Konseyi Seminerleri'ne katılabileceğini bildiren Prof.Dr. Nurçay Türkoğlu, "Adana'da böylesi güzel bir etkinliğin yapılacak olmasından dolayı çok mutluyuz. Herkesi bekliyoruz" dedi.

- Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çukurova Üniversitesi Avrupa Birliği Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title