Haberler

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Kosova'da

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kosova'ya diğer alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da her türlü desteği verdiklerini ve bu desteğin süreceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kosova'ya diğer alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da her türlü desteği verdiklerini ve bu desteğin süreceğini söyledi.

Kosova'daki programını sürdüren Bozdağ, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) projesi kapsamında Kosova Sağlık Bakanlığı'na hediye edilen 5 adet tam donanımlı ambulansın teslim törenine katıldı.

Kosova Sağlık Bakanı Ferid Agani, törende yaptığı konuşmada, TİKA aracılığıyla sağlanan ambulans desteği için teşekkür etti. Agani, "Bu kutsal aydaki bu hediye, iki millet arasında asırlardan beri süregelen ve gelecekte devam edecek olan dostluğun bir nişanesidir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da ambulans hibe projesinin, Türkiye ve Kosova arasında sağlık alanında yapılan işbirliğinin somut örneklerinden sadece biri olduğunu ifade etti.

Tam donanımlı ambulansların Kosovalılar'a hayırlı olmasını dileyen Bozdağ,

"Umarım her aldıkları hastayı, hayatta kalması için bu ambulanslar önemli görev ifa edecek. Sıkıntının, çaresizliğin olduğu yerde, hastalığın olduğu yerde, sıkıntıyı çözecek, çare bulacak, devaya götürecek yere ulaştırmada bu ambulanslar önemli rol üstlenecek" dedi.

Türkiye'nin sağlık alanında köklü değişim ve dönüşüm reformlarını hayata geçirdiğini belirten Bozdağ, bu reformlara Avrupa'nın, Amerika'nın ve dünyanın birçok ülkesinin gıptayla baktığını, kendi ülkelerinde de gerçekleştirmek için çaba harcadıklarını vurguladı.

Kosova Sağlık Bakanı Ferid Agani'yi, Türkiye'deki bu değişim ve dönüşümünü yakından takip ettiği ve Türkiye Sağlık Bakanlığı ile başta eğitim olmak üzere çok farklı alanlarda yaptığı işbirliği dolayısıyla kutlayan Bozdağ, "Türkiye olarak Kosova'nın sağlık alanında yaptığı, yapmak istediği her türlü projeyi destekliyoruz. Bu alandaki bütün gelişmeleri Kosova Sağlık Bakanlığı ile paylaşıyoruz. Verdiğimiz teknik yardım da devam edecek" diye konuştu.

Hibe edilen ambulansların Kosova halkına hayırlı olmasını dileyen Bozdağ, beş ambulansın anahtarlarını il sağlık müdürlerine teslim etti.

Muhabir: Mürteza Sulooca - İbrahim Arslan

Yayıncı: Serkan Fidan - PRİŞTİNE

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Bekir Bozdağ Türkiye Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title