Haberler

Baro Başkanı Antmen'den Adli Yıl Açılış Mesajı

Mersin Barosu Başkanı Av. Alpay Antmen, mesleklerinin hiçbir sorununun Türkiye’nin şimdi içinde bulunduğu durumdan önemli olmadığını ifade ederek, "Bu adli yılda Mersin Barosu olarak en önemli görevimiz ülkemize, hukukun üstünlüğü, laik, sosyal, hukuk devleti, yargı bağımsızlığı, insan hakları ilkeleri ve adil yargılanma hakkı ile savunma hakkına sonuna kadar sahip çıkmaktır.

Mersin Barosu Başkanı Av. Alpay Antmen, mesleklerinin hiçbir sorununun Türkiye'nin şimdi içinde bulunduğu durumdan önemli olmadığını ifade ederek, "Bu adli yılda Mersin Barosu olarak en önemli görevimiz ülkemize, hukukun üstünlüğü, laik, sosyal, hukuk devleti, yargı bağımsızlığı, insan hakları ilkeleri ve adil yargılanma hakkı ile savunma hakkına sonuna kadar sahip çıkmaktır. Gerisi teferruattır" dedi.

Yeni adli yıl açılışı dolayısıyla mesaj yayınlayan Antmen, vatandaşı olmaktan gurur duyduğu, ay yıldızlı bayrağı altında son nefesini vereceği ve her bir vatandaşını kardeş saydığı Türkiye Cumhuriyeti'nin 15 Temmuz'da alçak, hain ve onursuz FETÖ terör örgütü mensuplarınca ele geçirilmeye, işgal edilmeye ve emperyalistlere sunulmaya çalışıldığını kaydetti. Mersin Barosu olarak bu alçak darbe girişimi henüz devam ederken ülkemize, milletimize, laik, sosyal, hukuk devletine ve Atatürk ilke ve devrimleri safında yer aldıklarını, onursuz bu girişimin karşısında durduklarını belirten Antmen, "15 Temmuz işgal girişimi baroların ve özellikle Mersin Barosu Başkanı olarak tarafımın defalarca söylediği hukuk devleti ilkesine sahip çıkılması çığlıklarımızın ne denli haklı olduğunu ülkemize açıkça gösterdi. Bu günden sonra yapılacak iş kurunun yanında yaş da yanmadan alçak terör örgütü FETÖ üye, yandaş ve işbirlikçilerinin bağımsız yargı önünde adil yargılanma ve savunma hakları da ihlal edilmeden ama bir teki dahi müstesna olmamak üzere hesap vermelerinin ve hak ettikleri cezaların onlara verilmesinden ibarettir. Hukuk camiası yeni adli yıla geçen yıldan daha fazla sancılı girmekte ise de bizler ülkemizde demokrasinin, laik, sosyal hukuk devletinin yeniden inşası için çok daha fazla çalışmalı, emek harcamalı ve üretmeliyiz. 15 Temmuz alçak darbe girişimi gibi teşebbüslerin bir daha yaşanmaması için; en başta kamu görevlerine girişte ve kamu hizmetlerinden faydalanmada yandaşlığa, aidiyete, siyasi görüşe asla ve asla prim verilmemesi gerekmektedir.Bunun dışında hukukun üstünlüğü, laiklik, sosyal hukuk devleti ilkelerinden asla taviz verilmemelidir. Hepimizin asli görevi demokrasimizi ve hukuk devletimizi yeniden inşa etmektir" dedi.

Türkiye'yi kana bulayan her ne ad altında olursa olsun, her kimden gelirse ve her kime yönelirse yönelsin onursuz terör belasını el birliğiyle defetmek zorunda olduklarını vurgulayan Antmen, "Bir ülkede adaletin var olduğu hissiyatının yaşayabilmesi hukuk devletinin varlığı ile mümkündür. Yaşadığımız şu kara günlerde dahi hukukun üstünlüğü ilkesinden bir nebze bile olsa taviz verilmemesi gerekmektedir. Yargı tarafsız ve bağımsız olmalı; daha da önemlisi siyasetin, siyasetçilerin ve yürütmenin gölgesi altında kalmamalıdır. Bu adli yılda avukatlar için hiçbir şey istemeyeceğiz. Tek dileğimiz artık ülkemizde adil, bağımsız ve tarafsız bir yargı olmasıdır. Yargı artık 2010 ile 2014 arasında yaptığı hatayı tekrarlamamalı ve her şeyden önce, avukatların yargı mekanizması içerisindeki yerinin ikincil bir konumda görülmesine son verilmesi ve savunma mesleğinin de en kısa zamanda anayasal güvenceye kavuşturulması ve ilk başta iddia makamıyla eşitliğinin sağlanması gerekmektedir. Türkiye Barolar Birliği, Türkiye Baroları, Mersin Barosu ve avukatlar dimdik ülkemizi ve hukuku savunmaya devam etmekte olup, hakim ve savcıların yüzde 40'ının terör örgütü üyesi olmak isnadı ile tutuklu olduğu bu günlerde, hala savunma makamını ikinci konumda olarak gören her anlayışı esefle kınıyorum" ifadelerine yer verdi.

Mesleklerinin hiçbir sorununun Türkiye'nin şimdi içinde bulunduğu durumdan önemli olmadığının altını çizen Antmen, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bu adli yılda Mersin Barosu olarak en önemli görevimiz ülkemize, hukukun üstünlüğü, laik, sosyal, hukuk devleti, yargı bağımsızlığı, insan hakları ilkeleri ve adil yargılanma hakkı ile savunma hakkına sonuna kadar sahip çıkmaktır. Gerisi teferruattır. Mersin Barosu, hukukun üstünlüğü için, tam bağımsız ve yandaş olmayan yargı için, adil yargılanma hakkı için, savunma hakkı için, laik sosyal hukuk devletimiz için ve mesleğimiz için yıkılmaz bir kale gibi olarak dimdik ayaktayız. Adli yıl ülkemize hayırlı uğurlu olsun." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title