Haberler

Son dakika haber: "Balyoz" soruşturması ve davasında görev alan eski hakim ve savcıların yargılanmasına devam edildi

Güncelleme:

Son dakika haber: Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kumpaslarından "Balyoz" soruşturması ve davasında görev alan 50 eski hakim ve savcının, "devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklama", "görevi kötüye kullanma" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından yargılandığı...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kumpaslarından "Balyoz" soruşturması ve davasında görev alan 50 eski hakim ve savcının, "devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklama", "görevi kötüye kullanma" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından yargılandığı davanın ikinci celsesi tamamlandı.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmada sanıklar Aytekin Özanlı, Hüseyin Kaplan, İdris Asan, Nalan Can savunma için süre talep etti.

Savcı olarak görev yaparken Balyoz soruşturmasında yer alan ve FETÖ üyeliğinden 12 yıl hapis cezasına çarptırılan eski Yargıtay üyesi Mehmet Murat Yönder, suçlamaları kabul etmedi.

Usul yönünden itirazlarda bulunan Yönder, hakkındaki yargılamanın hukuki temelinin bulunmadığını öne sürdü.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 16. Ceza Dairesince, FETÖ üyeliğinden hapis cezasına mahkum edilen eski hakim Metin Özçelik ise avukat görevlendirilmesini talep etti, savunmasını avukat görevlendirmesinden sonra yapacağını söyledi.

FETÖ üyeliğinden hapis cezasına çarptırılan eski hakim Mustafa Başer de avukatının mazeret sunduğunu, avukatının bulunduğu duruşmada savunma yapmak istediğini belirtti.

Daha sonra Daire Başkanı Maruf Alikanoğlu, sanık avukatlarına savunma için söz verdi.

Avukatların savunmalarının alınmasının ardından Alikanoğlu, diğer sanıkların beyanlarının alınması için duruşmayı yarına bıraktı.

Kaynak: AA / Güncel

Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü Yargıtay Güncel Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title