Haberler

Balıkesir haberi! Balıkesir Eğitim Mutfağı kuruluyor

Güncelleme:

Gelen Balıkesir haberine göre ???????Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kent mutfağının zenginliklerini tanıtmak ve tüm dünyanın beğenisine sunmak için çalışmalarını sürdürüyor.

??????? Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kent mutfağının zenginliklerini tanıtmak ve tüm dünyanın beğenisine sunmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi, gastronomi alanında yapılan çalışmaların akademik zemine yayılarak daha profesyonel yürütülmesi için Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi ile iş birliği protokolü imzaladı.

Şehrin lezzet değerlerinin geliştirilerek korunmasını, bölgenin tarımsal ürünlerinin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılmasını ve pazarlanmasını hedefleyen protokol kapsamında "Balıkesir Eğitim Mutfağı" kurulacak.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Alanında Yaygın Eğitim Faaliyeti Ortak Hizmet İşbirliği Protokolü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Küçükkaptan ve Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuzhan İlban tarafından imza altına alındı.

Protokol kapsamında kurulacak Balıkesir Eğitim Mutfağının yanı sıra Büyükşehir Belediyesinin gastronomi ve mutfak sanatları konusunda gerçekleştireceği eğitim faaliyetlerine akademik destek sağlanacak.

Tarımsal ürünlerin tanıtımına ve pazarlanmasına da katkı sunması beklenen protokolle ilgili açıklama yapan Genel Sekreter Küçükkaptan, "Balıkesir mutfağının korunması ve gelecek nesillere miras olarak aktarılmasını önemsiyoruz. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz öncülüğünde belediye olarak önemli çalışmalara imza atıyoruz. Bu iş birliği protokolü de bunlardan biri. Şehrimizin ürünlerini markalaştırarak tanıtalım istiyoruz. Emekleri ve destekleri için Başkanımız Yücel Yılmaz'a ve üniversitemize teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Balıkesir Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title