Haberler

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden Yunan sınırında deklarasyon

Güncelleme:

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden Yunan sınırında deklarasyon Balıkesir Büyükşehir Meclisi'nden ortak Mavi Vatan Deklarasyonu Başkan Yılmaz, 'Hak ve çıkarlarımızı savunacağız' Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi, Türkiye'de bir ilke imza atarak Eylül Ayı Meclis Toplantısı'nı,...

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden Yunan sınırında deklarasyon

Balıkesir Büyükşehir Meclisi'nden ortak Mavi Vatan Deklarasyonu

Başkan Yılmaz, 'Hak ve çıkarlarımızı savunacağız'

BALIKESİR - Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi, Türkiye'de bir ilke imza atarak Eylül Ayı Meclis Toplantısı'nı, Ayvalık Belediyesi ev sahipliğinde Mavi Vatan'da teknede gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Yücel Yılmaz Mavi Vatan vurgusu yaparak Yunanistan sınırı yakınlarında açık denizde bir meclis adına bir deklerasyonu okudu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi, Türkiye'de bir ilke imza atarak eylül ayı toplantısını Ayvalık Belediyesi ev sahipliğinde Mavi Vatan'da Türk Bayrakları ile donatılan ve sahil güvenlik botları eşliğinde mavi sularda seyir alan teknede gerçekleştirdi. İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan meclis toplantısında ayrıca AK Parti, CHP, İYİ Parti ve Demokrat Parti Grup Başkanvekillerinin imzasıyla "Mavi Vatan Deklarasyonu" yayımladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından okunan ortak deklerasyonda, Son dönemde Mavi Vatan'daki gelişmeleri yakından izliyoruz. Görüyoruz ki, Doğu Akdeniz 21'inci yüzyılın küresel ve bölgesel güç mücadelesinde en önemli bölgelerinden biri haline geldi. Ancak Anadolu tarihten buyana bir deniz ülkesidir. Osmanlı bu deniz ülkesini korumak için zamanında dünyanın en güçlü donanmalarını oluşturdu, uzak doğuda zulüm gören Müslümanların haklarını korumak üzere Hint Okyanusunda donanma bulundurdu.

Bugün de, Türkiye'nin güvenlik ve refahı, vazgeçilmez bir şekilde çevresindeki denizlerle iç içedir. Özellikle Doğu Akdeniz, Türkiye için, dünyanın herhangi bir yerindeki bir ülkeyle kıyas edilemeyecek kadar önemli ve önceliklidir.

Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk şöyle diyor; "Donanma sadece kıyıyı koruyacak bir kuvvet değil, bundan daha önemli olarak deniz yollarının güvenliğini sağlayacak bir kuvvettir. Anadolu'da yaşadıkça bu bakımdan ihtiyacımız daha büyüktür"

Türk Boğazlarından her gün geçen yaklaşık 150, limanlarımıza her gün giriş çıkış yapan 200'e yakın ticaret gemisi var. Mavi Vatanda balıkçılık yapan 20 bin balıkçı teknesine ilave olarak spor ya da tatil amaçlı seyir yapan 34 bin Türk amatör denizci teknesi ile binlerce yabancı gezi teknesi denizlerimizi kullanmaktadır. Ayrıca ve daha önemlisi Türk dış ticaretinin % 86'sı deniz yoluyla gerçekleşmektedir.

Türkiye'nin deniz yetki alanlarını kısıtlamaya, gemilerinin önünü kesmeye çalışmak, Türk Milletinin boğazından lokmasını almaya çalışmakla aynı şeydir.

Bu nedenle bizim için 780 bin kilometrekare Anadolu toprağı neyse Mavi Vatan da odur.

Asla Vazgeçmeyiz. Türkiye ve Libya arasında Deniz Yetki Alanları Sınırlandırma Anlaşması önemli kazanımlar oluşturmuştur. Türkiye Akdeniz'de dar bir alana sıkıştırılmak istenirken, hak sahibi olduğunu göstermiş ve bölgede ki gasp girişimlerinden biri daha önlenmiştir.

Milli ideallerimizi gerçekleştirme yolunda kara, deniz ve hava kuvvetlerimize güveniyoruz. Kara, Hava Kuvvetlerimizin ve Donanmamızın gücüne inanıyoruz. Her türlü tehdit ve tehlikeye karşı koyabilecek güce, 21'inci yüzyılın gerektirdiği üstün teknolojiye sahiptir.

Bilinmelidir ki; Balıkesir'in evlatları olarak, deniz yetki alanlarımız olan Mavi Vatandaki hak ve çıkarlarımızı en iyi şekilde korumak ve gelecek nesillere taşımak boynumuzun borcudur. Kara sınırlarımızda olduğu gibi Mavi Vatan'ın her bir karışında da egemenlik hakkımızı savunmaya devam edeceğiz, bu yolda canımızı vermeye de hazırız. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kararlılığı ile bir kez daha vurguluyoruz. Mavi Vatan'ı sonuna kadar korumaya devam edeceğiz, bunun için gereken her fedakarlığa katlanacağız.

Akdeniz de gemilerimiz şaşmadan ve duraksamadan rotasında ilerleyecek, Balıkesirli hemşerilerimizle birlikte bizler de donanmamızın ve kahramanlarımızın yanında olacağız.

Akdeniz'de hak ve menfaatlerimizi, ailelerinden aylarca ayrı kalarak, büyük fedakarlıklarla koruyan Mehmetçiğe ve onların saygıdeğer komutanlarına Kuvayi Milliye Şehri Balıkesir'den selam olsun" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Cankul, CHP Grup Başkanvekili Ali Kemal Deveciler, İyi Parti Grup Başkanvekili Metin Özpınar, Demokrat Parti Grup Başkanvekili Mesut Ergin imzasıyla yayımlanan deklarasyon gemide alkışlar ile son buldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mavi Vatan Balıkesir Türkiye Eylül Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title