Haberler

Bakımsız Tarihi Yapılar, Valiyi Kızdırdı

Güncelleme:

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, İncesu'da bulunan Kara Mustafa Paşa Külliyesi ve Kervansarayı ziyaret etti.

Ziyaretler sırasında külliye ait iş yerlerinin ve kervansarayın bakımsız olduğunu dile getiren Vali Düzgün, işletmecilere ve ilgili kurum müdürlerine tepki göstererek, "Bu tarihi mekanlara iyi bakmıyorsunuz" dedi.

Vali Orhan Düzgün, beraberindeki İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal, İl Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya, Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ile birlikte İncesu ilçesini ziyaret etti. İlk olarak kaymakamlılığı ziyaret eden Vali Düzgün'ü burada Kaymakam Ercan Öter, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol ve ilçe protokolü karşıladı. Düzgün, daha sonra Hayırsever Osman Çilsal tarafından yaptırılacak olan Aile Sağlığı Merkezi ile ilgili hazırlanan protokolü imzaladı. İmza töreninin ardından Hayırsever 93 yaşındaki Çilsal'a teşekkür eden Vali Düzgün, Kayseri'nin bu anlamda şanlı ve zengin bir il olduğunu dile getirdi. Hayırsever Çilsal da memleketine hayır yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

HAYIRSEVERİN ASKERLİK ANILARI PROTOKOLÜ GÜLDÜRDÜ

Konuşması sırasında Vali ve beraberindeki protokol mensuplarına, askerlik anılarını da anlatan hayırsever Çilsal, herkesi kahkahaya boğdu. İşadamı anılarını uzatınca araya İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol girdi ve "Vali Beyin çok işi var. Daha sonra gene anlatırsın" dedi. Bunun üzerine Çilsal'ın, Vali Düzgün'e dönerek, "Ben de asker anısı çok isterseniz bir gün yine anlatırım" sözleri de çevredekileri güldürdü.

TARİHİ YAPIYA VALİ TEPKİSİ

Vali Düzgün, kaymakamlık ziyareti sonrasında Belediye Başkanlığını ve Kara Mustafa Paşa Külliyesi ve Kervansaray'ını ziyaret etti. Ziyaret sırasında Merzifonlu Kara Mustafa Paşa tarafından 1670 tarihinde yaptırılan tarihi külliye etrafındaki dükkanların bakımsız olduğunu ve bazı dükkanların PVC'li olduğunu görünce bu duruma tepki gösterdi. "Bu yapılar üzerinde böyle gelişigüzel iş yapılmamalıdır" diyen Vali Düzgün, önce görevlilere yapının fotoğrafını çektirdi, ardından Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç'in ilçeye gelmesini istedi.

BU YAPILAR BAKIMSIZ KULLANILAMAZ DENETİM EKİBİ KURALIM

Kara Mustafa Paşa Kervensaray'ında da incelemelerde bulunan Vali Düzgün, tarihi mekanın sadece düğün salonu olarak kullanılmasına ve bakımsız olmasına da tepki göstererek, işletme sahibine ve ilgili kurum müdürlerine kızdı. İşletme sahibi Bülent Aykar'a, "Bu yapının bu şekilde kullanılması doğru değil. Etraf bakımsız. Bu alan daha farklı değerlendirilmelidir. Sadece düğünlerin yapılması tarihe saygısızlık. Buranın restoran, cafe gibi bir şekilde kullanılıp, insanların sıkça ziyaret ettiği, kültür turlarının yapıldığı bir olmalı. Mevcut tablo hoş değil, iyi bakmamışsınız" diye konuştu. Vali Düzgün, daha sonra kiralanan tarihi yapılanın denetlenmesi için bir denetim ekibi oluşturulması yönünde talimat verdi.

İncesu Organize Sanayi Bölgesi'ni de ziyaret eden Vali Düzgün, buradaki çalışmalar hakkında da yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title