Haberler

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU DEDİKODU SİYASETİYLE OYALANACAK VAKTİMİZ YOK

Güncelleme:

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, '20 yıllık birikimle dünyaya yön veren bir Türkiye olarak yolumuza devam edeceğiz. Onun için basit dedikodu siyasetiyle oyalanacak vaktimiz yok. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır' dedi.

Ramazan Bayramı'nı memleketi Trabzon'da geçiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, ilçe gezileri ve ziyaretlerini sürdürdü. Bakan Karaismailoğlu'nun parti ilçe teşkilatı, belediye ve esnaf ziyaretlerini kapsayan programlarının ilk durağı, Vakfıkebir oldu. Otelde düzenlenen programa katılarak, partililer ve halkla bayramlaşan Karaismailoğlu, hükümet ve bakanlıkların bölgeye yatırımlarından bahsetti, son 20 yılda 172 milyar dolarlık yatırımın ülkeye kazandırıldığını dile getirdi.

'ÜRETİME 1 TRİLYON DOLARLIK KATKI SAĞLADIK'

Yatırımlarla milli gelire 500 milyar doları aşkın katkı sağlandığını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, 'Son 20 yıldır sadece Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca 172 milyar dolarlık yatırım yaptık. Ne yaptık 172 milyar dolarlık yatırımla Bölünmüş yol uzunluğumuzu 4,5 kat artırarak, 28 bin 650 kilometreye çıkardık. 2002 yılında Türkiye'de sadece 50 kilometre tünel vardı şu an 651 kilometreye çıkardık, tam 13 kat. Yapılan bu işlerle akaryakıttan ve zamandan tasarruf elde edildi. 172 milyar dolarlık yatırım sayesinde milli gelirimize 500 milyar doların üstünde, üretime ise 1 trilyon dolarlık katkı sağladık' dedi.

İhracat ve büyüme rakamlarında dünyada rekorlar kırdıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu, 'Anadolu'da çok büyük bir heyecan var, çok büyük bir hareketlilik var. Bütün her tarafta OSB'ler açılıyor, üretim artıyor. 225 milyar dolara çıkan bu yatırımın altında önce ulaştırma altyapı yatırımları var, bölgedeki sanayicilerimizin üreticilerimizin yaptığı katkılar ve onların ekonomiye katkısı var. Harıl harıl çalışan bir işlev var. Çıkın yollara her taraf TIR, kamyon dolu. Son 20 yılda Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde bu ülkeye kazandırılan vizyon ve dünyanın takip ettiği Türkiye işte; çok güzel işler oluyor, daha da olacaktır. Zaten bu müthiş gelişmeyi, müthiş ilerlemeyi, ihracat rakamları, büyüme rakamları dünyada rekorlar kırıyoruz' diye konuştu.

'2053 YILINA KADAR YAPACAKLARIMIZI PLANLADIK'

Muhalefete de eleştiriler yönelten Bakan Karaismailoğlu, 'Tabi ki bunu birileri çekemeyecek. Bunları yabancıların çekememesini anlarız çünkü rakiptir onların da hedefleri vardı, Türkiye onların hedeflerini çok çok katlayıp gitti ama onların yerli işbirlikçileriyle beraber olmaları ve bu yalanlarla, iftiralarla bizi karalamaya çalışmaları tabi ki bizi üzüyor. Üzüyor ama onlar 'konuşuyor' diye biz geri duracak değiliz. Tabi ki hedeflerimiz, planlamalarımız var. Biz son 20 yılda yaptığımız ve ülkemize kazandırdığımız vizyon projeleri görerek bundan sonra da ülkemizin ve dünyadaki gelişmeleri bugünden planlayarak bundan sonra biz 2053 yılına kadar yapacaklarımızı planladık. 10-20-30 yıllık planlarımız var. Bundan sonra 198 milyar dolarlık bir ulaştırma altyapı programını da planladık. Onları da 5'er yıllık dilimler halinde takip edip, yapacağız. 20 yıllık birikimle dünyaya yön veren bir Türkiye olarak yolumuza devam edeceğiz. Onun için basit dedikodu siyasetiyle oyalanacak vaktimiz yok. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır? dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adil Karaismailoğlu Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title