Haberler

Bakan Eroğlu: Ormanlar Artık Kırsal Kalkınma İçin Lokomotif Olsun (2)

Toplu TEMEL ATMA VE AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kahramanmaraş'ta Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından toplam 52 milyon lira yatırım bedelli 6 tesisin temelini attı, 3 tesisin de açılış törenine katıldı. Bakan Eroğlu, 41 milyon kişinin yaşadığı 77 kentin susuzluk problemini çözdüklerini söyledi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Bakan Veysel Eroğlu, Türkiye'deki en büyük barajların AK Parti hükümeti döneminde inşa edildiğini söyledi. Bakan Eroğlu, 30-40 yıl sonrasını düşünerek şehirlerin su problemini kökünden çözdüklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak gerçekten büyük bir destanlar yazdık. Neler yaptık? Dünyada tabi ki Türkiye'de zaman zaman, belli periyotlarda kuraklık olur, genelde bir yılda bir kurak dönem olur. Böyle durumlarda şehirlere su vermek fevkalade zordur, hele de büyük şehirlere. İstanbul bizden önce 50-60 yıl önce susuzluğu yaşadı. Kerbela gibi denildi, karikatürlere mevzu olmuştu. Ama biz 77 şehrin bütün susuzluk problemini çözdük ve aşağı yukarı 41 milyon vatandaşımıza 10-12 yılda ilave su temin ettik. Bunun dışında, İstanbul, Ankara ve İzmir dışında; Mardin'den Edirne'ye, Kars'tan İzmir'e, Sinop'tan Mersin'e kadar, her yere suyu götüren biziz ve büyük düşündük. Yani günübirlik çözüm yerine biz, en az 30-40 yıl sonrasının ihtiyaçlarını belirledik. Büyük eylem planı yaparak, zamanla yarışarak, şehirlerin su problemini kökünden çözdük."

'BARAJLARA KARŞI ÇIKMAK CİNNETTİR'

Türkiye'deki en yüksek barajları inşa ettiklerini kaydederek, bunu kimsenin geçemeyeceğini savunan Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye'de baraj ve göletler yapılması iklimin getirdiği bir zarurettir. Bazıları barajlara karşı çıkıyor. Barajlara karşı çıkmak cinnettir. Neden? Çünkü Türkiye'de iklim, yarı kurak iklim bölgesidir. Dolayısıyla burada suyun en çok ihtiyacı olduğu zamanlarda nehirlerde su olmaz, neredeyse kurur. Dolayısıyla kışın biriktirdiğimiz suyu yazın kullanmazsak su veremeyiz. Dolayısıyla mutlaka bunun manası, baraj ve göletler yapacaksın ki biriktirme tesisleri kışın barajlara yağan yağmuru yazın kullanacaksın. Aksi takdirde kışın sulama yok, yazın sulama var. Yazın insanların su ihtiyacı daha fazladır, en azından kışa göre bir buçuk misli daha fazladır ve aynı zamanda sanayinin ihtiyacı daha fazladır. Dolayısıyla bunu dikkate aldık baraj ve göletler yaptık. Şuana kadar 276 tane dev barajı inşaat ettik. Allah'a şükürler olsun Türkiye'nin en yüksek barajını biz inşa ettik. Önce Ermenek barajı 218 metre, daha yüksek olan 249 metre yükseklikteki Devler barajını, şimdi daha da yüksek olan 284 metre yükseklikteki Hasköy barajı ile daha da yüksek hiçbir kimse baraj yapamayacak. En yüksek barajları biz yapma şerefine sahip olduk."

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte kentte 52 milyon lira yatırım bedelli 6 tesisin temelini, 3 tesisin de toplu açılışını gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen törenle, merkez Ağabeyli, Elbistan Sarp, Nurhak Kullar ve Göksun Büyükkızılcık gölet sulamaları ile Türkoğlu Şekeroba ve Nurhak Tatlar taşkın koruma projelerinin toplu temeli atıldı. Ayrıca yapımı tamamlanan merkez Yenicekale Göleti sulaması ile Andırın Camuzlu ve Andırın Kızık taşkın koruma tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi. Bakan Eroğlu, açılışın ardından temaslarda bulunmak üzere karayoluyla Adıyaman'a gitti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Kahramanmaraş Veysel Eroğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title