Haberler

Bakan Eroğlu: İstanbul'da Su Sıkıntısı Olmayacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ASKON tarafından düzenlenen toplantıda iş adamlarıyla buluştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ASKON tarafından düzenlenen toplantıda iş adamlarıyla buluştu. Eroğlu, devam eden projelerin yanı sıra bitmiş projeler hakkında iş adamlarını bilgilendirdi.

İSTANBUL'DA SU SIKINTISI OLMAYACAK

Bir soru üzerine İstanbul'daki barajların durumu ile ilgili açıklama yapan Bakan Eroğlu "İstanbul'da su kesintisi olmayacak" dedi. 2 barajda doluluk oranının düşük olduğunu belirten Eroğlu, bu barajların Alibey ve Elmalı Barajı olduğunu belirterek, bu barajların transfer barajı olduğunu dile getirdi. İstanbul'a su sağlayan diğer barajlarda yeterli miktarda su bulunduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, "Diğer barajlarımızda su var. İstanbul'da su sıkıntısı olmayacak. Bizim master plandaki 35 milyona kadar su verecek sistemleri, 2070 yılına kadar sürecek sistemleri hazır ediyoruz. Çoğu tamamlandı. Altyapı şebekesi tamamen yenilendi. 200-300 yıl dayanacak bir şebekemiz var" dedi.

3 YENİ BARAJ YAPILACAK

Alınan tedbirlere ek olarak Melen ve Ağva'da yeni barajlar yapılacağını açıklayan Veysel Eroğlu, "Melen barajını yapacağız. Ağva'da da Osmangazi ve Sungurlu barajlarını yaparak 3 yıl kuraklık olması halinde İstanbul'a hala su verebilecek bir sistemi kuruyoruz şu anda. İstanbul'a su sıkıntısı yaşatmayacağız. Kaldı ki Perşembe, Cuma gününden itibaren de yağışlar gelecek. Su olmadığı zaman Melen'den su getirtiyoruz.Şu anda iletim devam ediyor" dedi.

"Kanal İstanbul, İstanbul'un su kaynaklarına zarar vermeyecek mi" sorusu üzerine ise Bakan Eroğlu, tatlı su kaynaklarına zarar vermemesi için çalışmaların devam ettiğini bu nedenle "Kanal İstanbul" güzergahının tam olarak belirlenmediğini belirtti.

Yapılan programın sonunda ASKON Genel Başkanı tarafından plaket verilen Veysel Eroğlu, ASKON tarafından oluşturulan orman için ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca'ya "teşekkür belgesi" verdi.

Toplantının ardından "17 Aralık Operasyonu" ile ilgili soruları cevaplayan Eroğlu, yapılan operasyonlarla Türkiye'nin kaybettiğini belirtti. Veysel Eroğlu Türkiye'nin son 10 yılda büyük mesafeler katettiğini belirterek "Yolsuzluk varsa hükümetimizi mücadele ediyor. Ama çeşitli şeyleri toplayıp hükümeti yıpratmak için sansasyonel haber gibi masumiyet karenisini de yok ederek bu şekilde bir tutumla 17 Aralık hadisesini, komplosunu yapmak ülkeye zarar verir. Biz ülkeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

(BB) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu İstanbul Elmalı Ağva Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title